1/4

X-Men: Destiny

Murat Halilbeyoğlu 11.10.2011 - 16:54
Üç gencin kaderi
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
X-Men: Destiny
  • Yapımcı - Yayıncı - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 50
Artılar Hikayede karşımıza çıkan X-Men karakterleri, TPS türünün geneline nispeten daha az çizgisel bir oynanış.
Eksiler Müzikler, kesinlikle müzikler, sesler de bir o kadar, karakter animasyonları, X-Men’in baba karakterlerini yönetemiyor oluşumuz, oynanıştaki teknik hatalar.
1963 yılında başlayan X-men macerası özellikle çizgi filmlerinin de etkisiyle oldukça büyük bir sükse yapmaya başladı. Ardından gelen filmlerle iyice pekişen bu şöhret doğal olarak oyun sektörüne de yansıdı.
 
Fakat iyi bir fikrin her zaman için iyi meyveleri olacak diye bir kural yok. Sonuçta Stan Lee ustanın zihnindekileri kağıda dökmedeki ustalığı Silicon Knights’ın sahip olduğu bir meziyet değilmiş en azından X-Men: Destiny için.

Gelecekten gelen ve amacı tüm mutant soyunu yok etmek olan Bastion’a karşı verilen savaşta Profesör Xavier ölmüş Magneto’nun ise öldüğü varsayılmıştır. Profesörün ölümü ile X-Men birliği yavaş yavaş dağılmıştır. Her ne kadar şu anki liderleri Cyclops olsa da o eski X-Men yoktur artık. Öte yandan daha oyunun başında Magneto’nun ölmediğini, kocaman kuleleri başımıza yıkmaya çalışırken fark ederiz.

Peki, bu problemler içinde X-Men’e ne olacak? Cevap her zamanki gibi gençlikte yatıyor.

X-Men: Destiny

İstikbal genlerdedir
X-Men: Destiny’de hem X-Men tarafı hem de Magneto’nun kurduğu Mutant kardeşliği taraflarını görüyoruz. Zaten oyunun teme amacı da burada yatıyor. Üç yeni yetme mutant’tan birisini kontrol edeceğimiz oyunda yaptığımız seçimler bizleri bu iki gruptan birisine yaklaştıracak. En sonunda ya Magneto’nun yeni çırağı yada X-Men’in yeni umudu olacağız.

Oyunda yöneteceğimiz üç karakterden bir tanesi Japonya’dan buraya irtica etmiş olan ve ayağının tozuyla belaya bulaşan Aimi Yoshida, bir diğeri steroid düşkünü, profesyonel futbol olma hevesi ile yanıp tutuşan, saf bir surata sahip, küçük dev Grant Alexander, sonuncusu ise mutant ırkından nefret eden ve dünyayı onlardan “temizlemeye” and içmiş “Purifier” adlı bir grubun rahmetli üyesi olan babanın mutant oğlu Adrian Luca.

Bu üç gencimizin de kendine göre yetenekleri ve savaş taktikleri mevcut. Lakin bundan önce oyun size genel olarak nasıl bir taktik seçeceğinizi de soruyor. Verilen üç seçenekten Density Control yakın dövüş, Enegry Control menzilli dövüş, Sahdow Matter ise kara madde tarzı bir gücü kullanarak büyücülük tarzında bir dövüş stili sağlıyor sizlere. Zaten karakterlerin yapısına batığımızda bu stillerden hangisinin kimi düşünülerek yapıldığını az çok anlıyorsunuz.

Seçiminizden sonra o karakterin geçmişi ile ilgili çok kısa bir videoyu da izledikten sonra gerçek hayata devam ediyorsunuz. Mutantlar ve insanlar arasında San Fransisco belediye başkanının da katkısı ile sağlanmaya çalışılan barış sürecine tesirli bir etki yapan Purifier’lar bir anda ortalığı mahvederler. Elbette bunda gruptan alakasız olarak hareket eden Magneto’nun payı çok büyüktür