Xbox 0x82d6002 Hatası: Üçüncü Taraf Kontrol Cihazları Tehdit Altında mı?

Tunay Şahin 30.10.2023 - 11:41
Oyuncular Xbox 0x82d6002 hatası almaya başladı. Bu hata, bazı üçüncü taraf kontrol cihazlarının yakında engellenebileceğini işaret ediyor.

Son günlerde birçok oyuncu, yetkisiz aksesuar kullanımı uyarısı olan Xbox 0x82d6002 hatası ile karşılaşıyor. Bu hata kodu, bazı üçüncü taraf aksesuarların 12 Kasım 2023'te yasaklanacağını belirtiyor. Bu durum, Xbox Series X/S konsolları için üçüncü taraf kontrol cihazlarını tercih eden birçok kullanıcı için endişe kaynağı oldu. Ancak, bu hata kodunun tüm üçüncü taraf kontrol cihazlarını etkilemediğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla, belirli bir cihaz kullanıyorsanız, henüz risk altında olmayabilirsiniz.

Xbox 0x82d6002 Hatası İle Bazı Kontrolcülerin Engellenmeye Başladığı Ortaya Çıktı

Brook Gaming, kumandalarındaki bu sorunu ilk fark eden firmalardan biri oldu ve konu hakkında bir Twitter duyurusu yaptı. Ancak, bu sorunun sadece belirli modelleri etkilediği, bazı üçüncü taraf kontrol cihazlarının hâlâ sorunsuz çalıştığı belirtildi. Windows Central'in paylaştığı bilgilere göre, Microsoft'un bazı üçüncü taraf donanımlara yönelik politikalarının bu durumu etkileyip etkilemediği henüz net değil.

Xbox 0x82d6002 Hatası İle Bazı Kontrolcülerin Engellenmeye Başladığı Ortaya Çıktı

Bu hata kodunun ortaya çıkmasının ardında, Microsoft'un kontrol cihaz güvenliğini artırmaya yönelik adımları olabileceği düşünülüyor. Zamanla, hangi üçüncü taraf kontrol cihazlarının etkilendiğini daha net görebiliriz.

Şu anda, kullanıcılara resmi lisanslı ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz. Microsoft ile resmi anlaşmalı olan şirketler şunlardır: ASUS ROG, HyperX, PDP, Power-A, Thrustmaster, Turtle Beach, Razer. Bu markaların ürünleri ile sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Microsoft'tan henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, bu sorunla karşılaşan kullanıcıların sayısının artması durumunda bir duyuru bekliyoruz. Etkilenen ürünler için bir lisanslama süreci olabileceği spekülasyonlar arasında.

Özellikle FPS oyunlarını seven oyuncular, Cronus veya XIM gibi aksesuarların kaderini merak ediyor. Bu aksesuarlar, kullanıcılara klavye ve fare ile oyun oynamaları için avantajlar sağlayabiliyor. Ancak, bu tür aksesuarların yakın zamanda yasak listesine dahil edilip edilmeyeceği konusunda henüz resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Yeni güncellemeler ve duyurularla bu durumun değişebileceğini unutmamak gerekir.

Ayrıca yerli üretici Monster'ın, geçtiğimiz yıl satışa çıkardığı Monster Pusat Glutch Gamepad'in bu durumdan nasıl etkileneceği de henüz belli değil.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2023 19:07
Xbox'ın çocuklara özel, eğitici ve öğretici oyunları var mı? Malum dava, satın alınan şirketin bilinen ünlü oyunları yüzünden, şu an genç yetişkinlere ve yetişkinlere özel bir konsol imajı var. Bir ebeveyn çocuğuna konsol hediye etmek istese, tercihini Nintendo ya da PlayStation'dan yana kullanıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2023 16:02
XIM apex gibi aletleri engelleyecek ise gayet olumlu bir adım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox 0x82d6002 Hatası
İlginizi Çekebilir