Xbox 360'a yeni işlemci mi?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Xbox 360'a yeni işlemci mi?
Microsoft XBox 360'a dair yapılan testlerde daha bir sene öncesinde, konsolun mühim bir problemi olduğu tespit edilmişti: 360 sessiz olmaktan çok öte ve oturma odasında çok "gürültülü" bir oyun tecrübesi yaşattığı âşikâr. Her şeyden önce DVD sürücüsü sorunun kaynağı gibi görünse de diğer bileşenler de masum değiller.

Zira, bilhassa IBM tarafından geliştirilen işlemcinin yanısıra diğer XBox 360 bileşenlerini de soğutan dâhili soğutma sistemi sessiz değil ve bahsedilen gürültüde büyük rol oynuyor. CPU hususunda ise yakında değişiklikler olacak; çünkü internette, Microsoft'un IBM işlemciye bir revizyon yapmayı tasarladığı söylentileri dolaşıyor.

Fakat bu, tahminlere göre hiçbir hız iyileştirmesi sağlamayacak, mamafih daha küçük bir teknolojiyle imal edilecek. Yeni revizyon 65 nm mimarisiyle hazırlanacak ve bu suretle, 90 nm ile üretilen eski modele göre daha düşük enerji sarfiyatı arz edecek. IBM işlemcinin TDP'sini düşürerek Microsoft, konsolun yeni sürümünde soğutmayı daha sessiz ve bu sayede dayanılır kılabilecek. XBox 360'ın toplam enerji sarfiyatı da tabiî düşecek.

Microsoft'un ne zaman itibariyle konsolun yeni revizyonunu süreceği, henüz meçhul. Şimdiye kadar önümüzdeki senenin ocak ayı dillerdeydi. Bununla birlikte yeni cihazların eskilerinden nasıl ayırt edileceği de henüz muallakta.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 17:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox 360'a yeni işlemci mi?
İlginizi Çekebilir