Xbox 360'ın en korkunç oyunu hangisi?

Erhan Kahraman 9.09.2011 - 10:30
Bilimsel veriler ışığında bir haber
Korku oyunlarında yaratıkla karşılaşmadan önceki anların, karşılaşma ve savaş anlarından daha korkutucu olduğunu biliyor muydunuz? Ya da ara sahnelerin, çoğu sürekli oyuncu için yeterince korkunç olmadığını? Tüm bu veriler, Gamasutra tarafından yapılan bilimsel bir deneyin sonucunda ortaya çıktı. Aynı araştırmada, Xbox 360'ın en korkutucu oyunu ise Dead Space 2 olarak belirlendi.

Araştırma için üçü gündelik(casual), diğer üçü ise sürekli(hardcore) oyuncu olan altı kişilik bir gözlem grubuna, Xbox 360'ta Dead Space 2, Resident Evil 5, Condemned ve Alan Wake oynatılarak tepkileri ve biyometrik verileri ölçümlendi. Bu sonuçlara göre ise tüm alanlarda en ürkütücü oyunun Dead Space 2 olduğu tespit edildi.

Xbox 360'ın en korkunç oyunu hangisi?
Deney sonuçları ayrıca aynı sahnenin tekrar oynanmasının, korku öğesini neredeyse sıfıra indirdiği ve oyunlarda yaratıklarla ilk karşılaşmanın her zaman en korkutucu savaş olduğu gibi değerlendirmeler içeriyor. Ayrıca bir korku oyununda düşmanlar  ne kadar kalabalık ise, o kadar az korkutucu hale geliyor.

Peki, sizin en korkutucu oyununuz hangisi?
Yorumlar 52
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox 360'ın en korkunç oyunu hangisi?
İlginizi Çekebilir