Xbox, ABD'li oyuncular için yeni bir abonelik modeli planlıyor

Ahmet Özçilingir 27.08.2018 - 14:23
Xbox One kiralamak ister misiniz?

Microsoft, Amerikalı oyuncular için yeni bir abonelik modeli hazırlığına başladı. Konsolda oyun oynamak isteyen ancak, yüksek fiyatlar yüzünden konsollara soğuk olan oyuncular için yeni bir abonelik sistemi denenecek. Bu hizmetle birlikte, Xbox One oyun konsolu, Xbox Live ve Xbox Game Pass üyelikleri bir paket halinde, aylık 22 dolardan satılacak. Şimdilik sadece Amerika'da uygulanacak Xbox All Access adı verilen abonelik sistemi eğer başarılı olursa, sektörde önemli değişiklikler olabilir.

Aylık 22 dolara Xbox One, Xbox Live, Xbox Game Pass aboneliği

Xbox Live ve Xbox Game Pass'in aylık abonelik fiyatlarının toplamda 15 dolar olduğu düşünüldüğünde, sadece 7 dolara Xbox One konsolu kiralamış oluyorsunuz. Microsoft'un duyurduğu Xbox All Access adı verilen yeni abonelik modelinde eğer konsolunuzun 4K çözünürlüklü Xbox One X olmasını isterseniz, aylık ödemeniz gereken abonelik ücreti 35 dolara çıkıyor. Özellikle Xbox One ile, rakiplerine oranla beklediği satış rakamlarının altında kalan Microsoft'un bu hamlesi, hedeflenen oyuncu sayısını oldukça arttırabilir. E3 2018'de Microsoft'un bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı duyurulmuş, ancak ayrıntılar paylaşılmamıştı. Microsoft bu abonelik yöntemi ile, olumlu bir sonuç elde ederse bu sistemi tüm dünyada uygulamaya koyabilir. Bu abonelik yöntemi ile ilgili görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
SmAuG
SmAuG 28.08.2018 00:25
Türkiye'ye gelirse çok pahalı olur .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2018 19:27
Şahane işte. Ama bizdeki at hırsızı ithalatçı firmalar yüzünden uygulamaya geçmez. Ama eğer geçerse Sony'nin exclusiveleri falan dinlemez kimse buna geçer. Mesela bende PS4 ve XBOX One var; Last of Us ve God of War için aldım PS4'ü ama diğer tüm oyunları XBOX'ta oynuyorum neredeyse.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox, ABD'li oyuncular için yeni bir abonelik modeli planlıyor
İlginizi Çekebilir