Xbox DirectStorage teknolojisi PC oyunlarına geldi

Emre Ozan Şirin 15.03.2022 - 15:50
İlk olarak Xbox Series X ve S konsollarında kullanılan DirectStorage teknolojisi artık PC tarafına da geçiş yapmış durumda.

Yeni nesil Xbox konsollarında yükleme süreleri ve oyuncuların dashboard üzerindeki farklı oyunlardaki kayıtlarına anında geri dönmesine olanak tanıyan Quick Resume gibi özellikleri mümkün kılan DirectStorage teknolojisi artık PC platformuna oyun geliştiren firmalar için de mevcut hale getirildi. PC oyunları bugünden itibaren bu teknolojiden faydalanabilecek.

DirectStorage teknolojisi nedir?

Microsoft tarafından geliştirilen DirectStorage teknolojisi SSD üzerindeki sıkıştırılmış büyük miktarda verinin CPU tarafından açmaya zorlamadan, doğrudan GPU'ya akışına izin veriyor. Microsoft'a göre bu teknolojinin PC'ye geçişi ile geliştiricilerin en yeni depolama cihazlarının hızını tam olarak kullanmalarına olanak tanıyarak PC oyunlarında hızlı yükleme süreleri ve ayrıntılı dünyalar için yeni bir çağ başlıyor.

DirectStorage teknolojisi nedir?

Bu teknolojiden yararlanacak ilk oyunlardan biri de kısa süre önce ertelenen Forspoken. Mart ayının sonunda düzenlenecek Game Developers Conference etkinliğinde, geliştirici Luminous Productions'ın teknolojiyi oyuna nasıl uygulamayı planladıkları hakkında bir konuşma yapması planlanıyor. Öte yandan oyuncuların teknolojiyi pratikte görebilmesi biraz zaman alacak, zira oyun Ekim ayına kadar çıkmayacak.

Microsoft, DirectStorage'ın Windows 10 ile uyumlu olmasına rağmen, oyuncuların daha iyi optimizasyon için Windows 11'e yükseltmelerini önermekte.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox DirectStorage teknolojisi PC oyunlarına geldi
İlginizi Çekebilir