Xbox Game Pass reklamlı oyunlar sunabilir

Tunay Şahin 18.05.2023 - 13:12
Microsoft'tan Sarah Bond, şirketin Xbox Game Pass reklamlı oyunlar ya da belirli zamanlarda oynayabileceğiniz yapımlar gibi farklı modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Microsoft'un oyunlardan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Sarah Bond, Xbox Game Pass reklamlı oyunlar ya da zamanlanmış oyunlar gibi farklı oyun modellerini araştırdığını açıkladı.

Xbox Game Pass reklamlı oyunlar sunabilir

Rolling Stones UK ile yapılan bir röportajda Bond'a geliştiricilerin Xbox'ta nasıl başarılı olabilecekleri soruldu. "Game Pass geliştiriciler için bir seçenek" diyen Bond, Game Pass'in birçok iş modelinden sadece biri olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Öde-oyna var, sonra ücretsiz-oyna var ve sonra Game Pass'i tanıttık."

"Mobil cihazlarda daha yaygın olan oyun içi reklamcılığının PC ve konsolda çalışan modelleri var mı?" sorusuna "İçerik oluşturuculara seçenekler ve tercihler sunmak, onların istediklerini denemelerini ve yapmalarını, aslında bir kalıba sığmak zorunda kalmadan daha sürükleyici ve yaratıcı deneyimler yaratmalarını sağlar" şeklinde cevap veren Bond, Xbox Game Pass'da reklamlı oyunlar için çalışma yapıldığına işaret etti.

Şu aşamada henüz net bir bilgi olmasa da Xbox Game Pass'in gelirlerini artırabilmek ve oyunculara farklı alternatifler üretebilmek için çalıştıkları ortada. Ancak bu tür bir çalışma mobil yapımları tercih etmeyen oyuncu kitlesinde olumlu bir etki yaratmayacağı kesin.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 08:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2023 15:04
Oyuna yerleştirme okey.. Ama oyun oynarken en heyecanlı yerde reklam çıkarsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2023 02:20
Microsoftun Activision u satın alması maalesef bu gibi konular yüzünden endişelendiriyordu. Rakipsiz kalınca oyuncuları epey süründürecektir. Sonuçta Microsofttan bahsediyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2023 21:04
2 sene sonra reklamı geçmek için para da isterseler steamdan al geç
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2023 13:48
Reklamları oyuna yedirirlerse sorun yok. FarCry da Redbull enerji ile çoşma, yarış oyunlarında Pepsi bilbordları, Cocacola Mutluluk kamyonu kullanma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Game Pass reklamlı oyunlar
İlginizi Çekebilir