XBox Game Pass sistemi iOS cihazlara geliyor

Ersin Kılıç 9.10.2020 - 14:18
Microsoft'un geliştirmeye devam ettiği xCloud servisi ile birlikte Xbox Game Pass oyunlarını iOS cihazlara getirmeyi hedeflediği açıklandı.

Game Pass oyunları önümüzdeki yıl iOS cihazlara geliyor. Microsoft bildiğiniz gibi şu sıralar gündemde olan Xbox Series X / S ve Game Pass sistemi dışında bulut tabanlı xCloud servisine de büyük yatırımlar yapıyor. Bu sistem sayesinde daha önce Android tabanlı cihazlar üzerinden oyunlarını Stream edebilen firma anlaşılan sistemi geliştirmenin yanı sıra platform ayağını da zenginleştirmenin peşinde. Gelen bilgilere göre xCloud aplikasyonu için iOS cihazlar üzerinde çalışılmaya başlanmış.

Microsoft, xCloud ile Game Pass sistemini iOS'e getirecek

Henüz bulut tabanlı sistemlerin öncülüğünü yapan Google Stadia ya da xCloud gibi sistemlere iOS tabanlı cihazlar üzerinden ulaşılamıyor. Stadia tarafında Google olduğu için platform muhtemelen hep Android tabanında özel olarak kalacak. Diğer firmalar ise tabi ki cihazların yaygınlığından dolayı iOS tarafına da kayacaktır diye düşünüyorum. Nitekim Microsoft'un çalışmaları da bu yönde ilerliyor. Business Insider sitesinin raporlarına göre Microsoft, 2021 yılı içerisinde bu planlarını hayata geçirmeye başlayacak.

Yine aynı raporda Xbox patronu Phil Spencer'in çalışanlarına "Game Pass sistemi ile kesinlikle iOS platformlarına da geleceğiz" ifadelerinde bulunduğu belirtilmiş. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
XBox Game Pass sistemi iOS cihazlara geliyor
İlginizi Çekebilir