Xbox Live Gold eylülde sona eriyor

Kübra Erciyas 17.07.2023 - 16:02
Microsoft yaptığı açıklama ile Xbox Live Gold sisteminin Eylül'de sona ereceğini ve yeni sistemin Xbox Game Pass Core olarak adlandırılacağını duyurdu.

Xbox Live Gold, Microsoft tarafından oyunculara yönelik olarak sunulan bir anlaşmadır. Bu anlaşmaya yönelik Live Gold aboneleri için artık üyelik süreci sona erecek. 1 Eylül itibariyle üyeliğin sona ermesi oyuncuları korkutmasın. Xbox üyelerini tek bir yerde Game Pass aboneliğinde toplayacak.

Xbox Live Gold eylülde yerini Game Pass Core'a bırakıyor

Xbox Live Gold üyeliğinin tam olarak 1 Eylül’de son bulacağına dair Microsoft tarafından bir açıklama yapılmadı. Haberin kaynağı ise Twitter üzerinde dolaşan bilgiler. Xbox’un Live Gold üyeliğini doğrudan Game Pass’a taşıması oyuncuların akıllarında da bazı sorulara neden oldu.

Xbox Live Gold sona eriyor

Live Gold üyeliğinin son bulması ile üyelerin herhangi bir zarara uğrayıp uğramayacağı tartışmalı bulunuyor. Ancak Microsoft tarafından bu şeklide herhangi bir zarar söz konusu olmayacağından emin bir kitle de var. Live Gold üyelerinin Game Pass’a geçmeleri ile birlikte sistemsel olarak tek bir kaynağa dökülme söz konusu olacak. Bu dökülme beraberinde Live Gold üyeleri için de avantajlı bazı imkanlar taşıyacak gibi görünüyor.

Xbox Live Gold, Game Pass’a taşınacak. 

Twitter’da Wario64 kullanıcısı tarafından yapılan açıklamaya göre linkler arasında bir bağlantı keşfederek bu durumun yakın zamanda açıklanacağını dile getirdi. Kendisinin bu durumu ifade ettiği Twitter gönderisinde yazdıklarına göre; 

  • Xbox Live Gold1 Eylül'de Xbox Game Pass Core'a geçecek gibi görünüyor. 
  • Çok oyunculu çevrimiçi oyuncular için bu bir artı olarak değerlendirilecek. 
  • XBLG ile fiyatlandırma aynı olacak. 
  • Halihazırda üye olan Xbox Live Gold aboneleri olumsuz etkilenmeyecek. 
  • GWG teklifleri artık olmayacak.
  • 25 Gamepass başlığı içerecek.

Bu gönderiyi inandırıcı kılan ise bozuk bir Windows Central sayfasıdır. Bu sayfanın doğrudan yönlendirmesi nedeni ile haberin çok daha inandırıcı olduğunu söyleyebiliriz. Microsoft tarafından önümüzdeki günlerde açıklama yapılması da bekleniyor.  

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Live Gold sona eriyor
İlginizi Çekebilir