Xbox markalı TV'ler, oyunları buluttan oynatacak

Murat Oktay 10.06.2021 - 23:31
Xbox markalı TV'ler geliyor. Microsoft'un Xbox Game Pass ile elde ettiği başarı, platformu daha genişletme için çabalarını teşvik ediyor.

Xbox Game Pass, bu nesil Microsoft'un en büyük başarı öykülerinden biri oldu. Microsoft, hizmeti zaman içinde büyütmek ve geliştirmek için büyük planlarını duyurdu. Oyun deneyimini direkt ekranlarımıza taşıyacak Xbox markalı tvler, firma tarafından bugün duyuruldu.

XBox markalı TV'ler, oyunları buluttan oynatacak

Firma, Xbox deneyimini doğrudan internete bağlı TV'lere yerleştirmek için TV üreticileriyle birlikte çalışmaya başlamış. Xbox Game Pass'ye yer alan oyunları, bulut üzerinden oynanabilmesini sağlayacak olan bu sistem sayesinde, yeni oyun konsoluna para vermek istemeyen kişiler, oyunları stream ederek oynamasına imkan tanıyacak bu yeni cihazlar, Microsoft için yepyeni bir müşteri kitlesini de beraberinde getiriyor olacak.

Ayrıca yapılan duyurulardan biri de yeni abonelik sistemleri üzerine oldu. Sisteme daha fazla abonelik kazandırabilmek için üzerinde çalışılan bu sistem hakkında çok fazla bir açıklama yapılmadı.

Üyelik konusunda çok fazla hevesli olan Microsoft, PC tarayıcıları aracılığıyla bulut oyunlarının Chrome, Safari ve Edge genelinde "önümüzdeki birkaç hafta içinde" tüm Game Pass Ultimate üyelerine açılacağını da duyurdu. Dahası Microsoft, buluta aktarılan oyunların daha iyi görünmesi ve çalışması için dünyanın dört bir yanındaki veri merkezlerine Xbox Series X sunucu rafları eklemenin son aşamalarında.

Görülen o ki, geçtiğimiz nesilde çok şey kaybettiğni gören firma, hem kendine yeni alanlar açmak hem de liderlik koltuğuna oturmak için elinden geleni yapıyor. Sony cephesi sessizliğini henüz koruyor olsa da vereceği cevabı merak ediyoruz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2021 00:36
X box belli ki Sony i silip süpürmek istiyor . Sony ne yapıyor.Oyunlarını 500 TL nin altında satmıyor.Satma tabi ki yakinda o paralara ihtiyacın olacak.2022 Sony için çok zorlu bir yıl olacak.Almak için bulamadığımız ps5 ler i satmak için müşteri bulamayabiliriz.
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2021 22:36
Vallahi bende sony kızıp xbox series x alıcaktım fakat sonra bi baktımki hikaye oyunları sonynin resmen xboxı eziyor vazgeçmek zorunda kaldım:(last of us 1-2 uncharted god of war gibi oyunlar zaten olayın başka boyutu oluyor ne yazıkki.demon souls vs bloodborn granturismo ghost of tsushima ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2021 12:08
Çok güzel bir düşünce gerçekten bravo Microsoft. Yeni atılımlar rekabet getirir ve bu oyuncuların işine yarar inşallah.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2021 00:54
Microsoft geleceğimizi şekillendiriyor. Damga vuracaklar aga..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox markalı TV'ler, oyunları buluttan oynatacak
İlginizi Çekebilir