Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

Alparslan Gürlek 8.08.2020 - 13:06
Xbox mobil oyun aksesuarları tanıtıldı. Microsoft'un xCloud servisi ile bir kademe ileri taşınan mobil oyunculuk artık lüks sayılabilir.

Microsoft'un bulut tabanlı oyun servisi xCloud ile mobil oyunculuk da bir ileri kademeye taşınıyor. Konsolların Stadia'sı diyebileceğimiz bu yeni teknoloji ile oyuncular yayın yoluyla Xbox oyunlarını telefonlarından oynayabilecekler. Bunun için bir konsola ihtiyaçları olmayacak, ancak bazı aksesuarlar gerekebilir.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

Microsoft da bu doğrultuda kendi mobil oyun aksesuarlarını tanıtmaya başladı. Xbox mobil oyun aksesuarları her ne kadar kolaylık sağlasa ve uyumlu olsa da fiyatları kabul edilebilir türden değil. Ürünlerin büyük kısmı henüz ülkemizde satılmıyor ancak ilerleyen süreçte görebiliriz. Gelin birlikte bu yeni aksesuarlar neymiş? Birlikte bakalım.

Razer Kishi

Akıllı telefonunuz ile oyun oynarken kullanabileceğimiz bir kontrolcü olarak karşımıza çıkıyor. Konsol kumandalarında da olduğu gibi 2 analog stick ve tetikleri mevcut. İçinde bulunan bir kablo ile tercih ettiğiniz akıllı telefonunuza bağlayabilir ve oyun deneyiminizi genişletebilirsiniz. Razer Kishi Microsoft mağazasında 99.99$ fiyatında satılıyor. Maalesef henüz ülkemizde satılmıyor.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

PowerA XP5-X Plus Bluetooth kontrolcü

Tasarımıyla tanıdığımız Xbox kontrolcülerine benzeyen PowerA XP5-X Plus neredeyse bütün özellikleri ile sıradan bir kontrolcü diyebiliriz. Ancak kolu tuttuğunuzda arka orta parmağınızın hizasına gelen kısımda iki adet programlanabilir buton bulunduruyor. İçerisinde bir powerbank bulunduran kontrolcü oynarken şarjınızın bitmesini önlüyor. Tak-çıkart yapabileceğiniz bir tokası da mevcut. An itibariyle ön siparişe açılmış durumda 69.99$ fiyatında Microsoft mağazasında bekliyor.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

PowerA XP7-X Plus

Tokaya ihtiyaç duymadan telefonun ortaya takıldığı bir kontrolcü olan PowerA XP7-X Plus da Razer Kishi'ye benziyor. Aynı zamanda PowerA XP5-X Plus kontrolcüsünde bulunan programlanabilir butonlara da sahip. Oyun oynarken telefonu şarj etmek için içinde kablosuz bir batarya bulunduruyor. Dilerseniz telefonu çıkartarak kontrolcü ile birlikte gelen parçayı takıp oyununuza devam edebiliyorsunuz. Bu yılın sonlarında çıkacak olan kontrolcü için 99.99$ fiyatında olduğunu da belirtelim.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı


Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

PowerA MOGA Gaming Clip 2

Oyun oynarken telefonunuzu sabit bir yerde ya da kontrolcünüzün üzerine takılı şekilde tutabilmeniz için tasarlanmış bir toka. Bu yılın sonlarında satışa sunulacak ve fiyat olarak da 14.99$ gibi bir toka için verilebilecek en mantıksız fiyata sahip. En azından bizim için. MOGA bütün Xbox kontrolcüleri ile uyumlu, Xbox Series X kontrolcüsü ile bile.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

8BitDo SN30 Pro

Tasarımı ve boyutuyla kompakt bir bluetooth kontrolcü olduğunu söyleyebiliriz. Küçük boyutuna rağmen analog thumbstickleri ve tetikleri mevcut. Üzerinde kaldırılabilir bir toka bulunan kontrolcü aynı zamanda iki adet programlanabilir butona da sahip. Kendi yazılımı ile tetiklerin hassasiyetini de ayarlayabilirsiniz. SN30 Pro 21 Eylül'de 44.99$ fiyatından satışa sunulacak. Microsoft mağazalarından edinebilirsiniz.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

Xbox için Steel Series Arctis 1 Wireless kulaklık

Konsol oyun deneyimlerini üst düzeye taşımak için üretilmiş olsa da mobil cihazlar için de bir USB Donge'si bulunan bu kulaklık ile her cihazdan kristal kalitesinde ses almanız mümkün. Kulaklık 99.99$ fiyatından Microsoft mağazalarında satın alınabilir durumda.

Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı

Mobil oyunculuk için xCloud servisiyle deneyimlerini güçlendiren oyuncuların edinebileceği aksesuarlar bu şekilde. Ne yazık ki fiyatlar ülkemizdeki oyuncular için hiç iç açıcı değil.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 08:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 15:04
Çok güzeller şu yaşımda hevesleniyorum hala bu tür şeylere
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2020 16:30
swtich çok yakında tahtından olacak gibi duruyor.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2020 23:56
Bence bu jenerasyondada geride kalırlar.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2020 23:02
Sanmam..Switch'i alan Mariosu,Zeldası,Super Smash Bros'u için alıyor..Bence bunu alacak olan Switch'i çoktan almiştir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox mobil oyuncu aksesuarları tanıtıldı
İlginizi Çekebilir