Xbox One'a Fare ve Klavye desteği geliyor!

Emin Çıtak 15.06.2016 - 13:20
Phil Spencer özelliğin birkaç ay içinde aktif olacağını açıkladı
E3 elbette sadece konferanslarda söylenenlerle sınırlı değil. Bunun röportajı var, açıklaması var, olmadı tonla dedikodusu var. Bu seferkiyse dedikodu değil, Xbox patronu Phil Spencer, Xbox One'ı bir PC haline getirecek son olay hakkında da açıklama yaptı.

Xbox One'a Fare ve Klavye desteği geliyor!
Phil Spencer birkaç ay için konsolda fare ve klavyenin aktif hale getirileceğini açıkladı. Burada bahsettiğimiz sadece destek gelmesi değil. Bildiğiniz oyunları fare/klavye ikilisiyle oynamaya başlayacağız. Hatta ve hatta bazı oyunların fare kontrolüne has olarak hazırlanacağını da belirtti.

Konu hakkında daha detaylı haberleri bekliyoruz diyelim. Çünkü olay gerçekten de hayli ilgi çekici.
Yorumlar 57
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
ozan86
ozan86 16.06.2016 09:28
Olması gereken bir özellik. Ben gamepad ile oyun oynamayı sevmiyorum. Beceremiyorum veya zevk almıyorum. GTA 5'i ilk konsolda denedim neredeyse hiç zevk alamadım. Sırf bu yüzden sadece konsola çıkan oyunlardan mahrum kalmak adaletli değil.

Ayrıca PC parçaları malum... Sürekli yenilenen sürekli kendisini güncelleyen bir sistem.
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2016 13:58
ozan86, bortozol'a cevap verip kendi yorma. O daha ilkokulda. Haylaz da bir arkadaş. Kötü bir çocukluk, sorunlu yıllar ve iletişim porblemi. Profesyonel desteğe ihtiyacı var. Burdan insan gibi iletişim kurmak zor. Umut ediyorum ki 5-10 yıl sonra düzelicek...
ozan86
ozan86 17.06.2016 13:05
He he tabi. Sırf sataşmak için yorum yazan birisin. GTA 5'i 3 sene bekledik PC'ye gelmesi için. Klavye ve fare destekli konsol olsa gayet de gider alırım. Seni de hiç ilgilendirmez kısa yoldan köşeyi dönmek istesem sanane istemesem sanane ? Ne saçma sapan insanlarsınız anlamıyorum.
ozan86
ozan86 17.06.2016 01:40
Bortozol konsol oyunları takas edilebiliyor. Her çıkan oyunu konsol da oynayacağımı da hedeflemiyorum Red Dead Redemption gibi oyunlar steam indiriminde pc için varsa konsol almam.

Konsol alacak olmam seni neden rahatsız ediyor ? Sistemin getirdiği bir dayatma da belki de her yorum altına "acaba hangi zayıf argümanı bulsam da oradan sataşsam" tribidir.

Keza play station için çıkacak oyunların grafik kalitesine r9 280x ekran kartım ile 2 yıl daha ulaşabileceğimin garantisini veriyorsan konsol almıyorum.

Bu kadar iddialıysan eğer ekran kartım 1 yıl içinde konsoldaki grafik kalitesine ulaşamaz ise bana ekran kartı al.

Steam indirimlerini 6 ay beklemek istemiyorum.
Ayrıca pc'yi asla çöpe atmam Türkçe yama artısını es geçemeyiz.

Burada kastım PC'ye çıkmayan oyunlar. PC'ye çıkmayan oyunları klavye ve maus olmadan da konsol da oynayamam.
İnsanları saçma sapan düşüncelerle itham edip hakimlik yapıp cezayı kesip "hep güdüleceksin" demek de neyin kafası anlamadım.

PC'yi topladığında para veriyorsun koyun olmuyorsun da xbox'a özel çıkan oyuna bir defa para verdiğinde mi koyun oluyorsun ?
bortozol
bortozol 17.06.2016 00:23
pc yi toplarsın , konsol oyunlarına harcayacagın paraları biriktirir (steam indirimlerinden fırsatlarından faydalanırsın dakka başı gelişen ) her sene upgrade edersin makinayı ve konsoldakinden daha az para harcayıp daha cok oyun oynamış olursun ...


bırak bu işleri , sen , hile hurda peşindesin ... herkesin kumanda ile oynadıgı oyunu sen "ben oynuyamıyom oynucam işte " arzusu ile yanıp tutuşan birisin .. sen insanların cogu gibi kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen ancak bu arzusu dogrultusunda koyun gibi güdülen birisin ..

ve hep güdüleceksin .
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 15.06.2016 18:59
Desteklemediğim politikalardan bir tanesi. Bilgisayarda mevcut olan bir şeyi konsolun doğasına sokmak oldukça yanlış. Konsol adil ortamda mücadele verebildiğin için güzeldir. Klavye ve mouse ile kötü oynayanlar ne yapacak. Hiç adil değil. Bu arkadaşın doğru yaptığı pek çok şeyde var ama bu yaptığı kesinlikle bana makul gelmiyor.
ultrAslan
ultrAslan 17.06.2016 12:55
Yahu biz sizinle insan gibi konuşamayacak mıyız arkadaş? Hemen bir velet yakıştırması yapıyorsunuz ;) Belli ki beni benden daha fazla tanıyorsunuz ki bana velet diyorsunuz. Ben oyun oynamaya 1997 yılında başladım. Burada benden daha eski olanlar elbet vardır. Ama bende dünkü çocuk değilim. Biz de iyi kötü bir şeyler biliyoruz hani. Algılayabiliyor musunuz? Biz burada görüşümüzü belirtiyoruz adam bana zoruna mı gidiyor bu durum gibilerinden bir cevap yazıyor. Evladım yaşın kaç senin? Önce iki kelimeyi yan yana getirmeyi öğrenin sonra konuşalım sizinle. Insan gibi konuşmayı öğreneceksiniz. Öğrenemiyorsanız da size ciddi bir cevap vermeyeceğimi bileceksiniz :) Tamam mı güzellerim benim hadi bakalım.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 19:54
UltrAslan, ben de sana tek cümleyle cevap vereceğim: Sanane...
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 16:45
Algılyamadı çünkü saçmalamışssın. Game pad le oynamak zor iş diyorsun. Ulan aletin hitap ettiği kitle zaten çocuklar. Adamlar oynayamasın diye mi yapmışlar bu cihazı. Casual oyunalrı herkes rahat ederek oynasın diye. Yeni nesil bebeler klavye mouse kullanmaktan çok o gamepadi kullanmayı beceriyorlar
exel10
exel10 16.06.2016 16:43
Eğer xboxa fare ve klavye gelirse pc den ne farkı kalır. Bide demişsiniz yok efendim herkes istediğini seçsin. Kardeşim şimdi düşünsene fps oyunları seviyorsun oyuna giriyorsun solundaki adam görüyorsun o da mouse ile oynuyo sen o elinde gamepadin analoguyla kafanı sağdan sola çevirene kadar adam mouse ile bi hareket yapar tak hs. Sonra dersin klavye nedir ya bu konsol.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 15:25
Anlamadığın nokta direksiyon seti de olmamalı ozaman.Hatta atarideki kollara dönmek lazım.Keşke sonyde fln işe başlasan da şu gidişatı değiştirsen.Konsolda müzik dinlenmemesi lazımdı film oynatmamalı doğasına aykırı. Film izlicek olan gitsin dvdplayer alsın=DNeyseki sana sormuyolar gelişiyo ürünler
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 14:29
Gamepad ile oyun oynamaktan hoşlanmadığım için fikrim dahi olmayan konsol oyunları var. Bu haberi okuyup XBox almayı düşündüm. İnsanların tercihi seni ilgilendirmez, nasıl bir noobsun ki bu haber seni oturduğun yerde titretmiş.
ozan86
ozan86 16.06.2016 13:53
Fikrinize saygım var. Yalnız klavye ve fare desteği olacaksa ben konsolu alırım. Konsola özel çıkacak oyunları da oynarım. Red Dead Redemption 2 gibi... Zaten 1 Nisan'da PC'ye geliyor şakasına inanmışlığımda içimde ukte kaldı.
ultrAslan
ultrAslan 16.06.2016 12:20
Hepinize tek bir cevap yazacağım. Klavye mouse desteği istersen gider bilgisayar alırsın. Neyle oynamak istersen onunla oynarsın. Yazdığım o kadar cümle içinde tek bir kısmı alıp kopyalayıp cevap vermenizde oldukça talihsiz olmuş bence. Yapmayın bunu komik duruma düşmeyin. Konsollar bundan 40 sene önce çıktığında da klavye mouse ile çıkmadı. Bu yeni nesiller çıktığı günde klavye ve mouse ile çıkmadı. Yani doğasına aykırı bu durum. Ayrıca eşit koşula sağlayabildiği için konsol güzeldir. Korsan olmadığı için konsol güzeldir. En azından yeni nesilde hiç yok. Yani bunlar ònemli şeyler. Gamepad ile oynayamayan zaten konsol almasın. Gamepad ile fps oynayabilmek gerçekten zor ve beceri isteyen bir durum. Bunu beceremeyen bir sürü velet dolup taşacak şimdi. Şahsen ben her ikisiyle de oynarım. Kötüde oynamam ama burada çoğunluk önemli. Algılayabildiniz mi şimdi demek istediklerimi?
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 08:53
"Klavye ve mouse ile kötü oynayanlar ne yapacak" hiç gülesim yoktu ama güldürdün bu cümlenle :)
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2016 08:52
Xbox padiyle kötü oynayanlar ne yapacak. Herkes klavye mouse kullanabilirse bu adaletsiz olmaz. Zira klavye mouse olmadıgı için konsol kullanmayan bir çok insan da var.
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2016 22:24
Fare ve Klavye desteği gelicek yazılmış okumuyormusun, hem kontrollerde oynanıcak, fare ve klavye desteği ile oyun oynanabilecek.
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2016 19:22
Klavye ve mouse ile kötü oynayanlar ne yapacak. gamepadle oynucak yada oynamıcak. Seçenek sunulması iyidir. PC'de de yıllardır böyle istersen alırsın gamepad istersen direksiyon alırsın yada almazsın hiçbirini.Zorla vermiyolar.Zaten PS one ve 2de de vardı klavye mouse ama fiyat KOL gibiydi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2016 11:07
Ultraslan aşırı saçmalamışsin konsolda gamepad de ustalaşmış birinin zaten klavye mouseye ihtiyacı olmaz gerekirse k/m kullananlara tek atacak gamepad kullanıcıları var, ya da gamepad kullanmayı becerememişsen zaten seni velet bile tek alır herşey ustalıkta yatıyor bu kadar basit
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 17.06.2016 00:18
eveeet ...:D

bebelere balon... aynen bu . xbox in haraketi bunun kanıtı .

" ya ben oyunuyumuyooom bu kumandaylaa yaa cok zoor oynamıcam ben mouse kullancam ühühühüüüüüü ... " diyen bebelerin sesini duydu xbox ...


konsolda mouse klavye kullanan kendine güvensizler zaten vardı ...

bu sadece bir business modeldir . bu kendine güvensizlerden para kazanmanın yoludur başka bir şey degildir ...


xbox alacagın paraya otur bilgisayar topla ?

hayıııır , konsol alıcak mouse klavye takıcak sonra herkesi vuracak ...

sonra eski bir oyuncu gelecek agzına agzına vuracak , lagci , hileci diye mesaj yazıp küfredecek kendisi hile yaparken ...


konsolda mouse keyboard kullanan eziktir . rezildir . başka bir şey degildir .


sen istedigini de , yok ben sevmiyim , yok benim baş parmagım yok yok bilmemne ...

git o zaman pc al! yada adapte ol .

umrumda olmaz , ben devam ederim yine bunları ezmeye ...


ama biri cıkarsa karşıma ben cok iyiyim mouse kullanıyorum diye , tokadı hic acımam yapıştırırım gözlerinden iki damla yaş süzdürürüm onun ....

MK Okuru
MK Okuru 17.06.2016 09:33
Yavaş ŞAMPİYON fazla ezmişler seni burda çoşmuşsun :D Tokatlamasınlar seni yine.
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2016 05:38
ne ağlamışsın yaa... ahahahahahah
Kalan Karakter: 300 Gönder
andelix
andelix 17.06.2016 04:17
Evet sırf gamepad yüzünden yıllardır pc ye mahkum kalmıştım.Bu haber süper oldu.isteyen gene gamepad ile oynasın.bence baştan olması gereken buydu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox One'a Fare ve Klavye desteği geliyor!
İlginizi Çekebilir