Microsoft'un Xbox Series X ve S modelleri önceki Xbox konsol nesillerinin satışlarını geride bırakıyor. Üstelik konsol tedariği konusunda sıkıntı yaşıyor olmasına rağmen. Phil Spencer New York Times'a Xbox satışları hakkında konuştu. Kesin bir rakam vermemekle birlikte bunun bir rekor olduğunu belirtti: "Arz aslında hiç olmadığı kadar büyük. Talep, hepimiz için arzı aşıyor. Bu noktada, Xbox Series X ve S konsollardan, sahip olduğumuzdan daha fazlasını sattık." dedi.
Spencer "Çip üreticilerini vuran arz kıtlığına, Covid nedeniyle üretim gecikmelerine ve çeşitli küresel dağıtım darboğazlarına rağmen Xbox Series X/S'nin bu hızlı satış başarısını elde ettiğini" sözlerine ekledi.
Ayrıca PlayStation satışlarının da (bulunurluk sebebi ile) yetersiz olduğunu ve bunun ana sebebinin de arzın az olması değil, çip temininde yaşanan sıkıntılar olduğunu söyledi.
Analizleri ile tanıdığımız Daniel Ahmad ise, önceki Xbox satışlarına dayanarak yaptığı açıklamada, yeni nesil Xbox'ın 12 milyonun üzerinde satış yaptığı beklentisi içinde olduğuun söyledi.
Anlaşılan, Microsoft'un çift cihaz stratejisi, beklendiğinden daha fazla işlerine yaramış gibi görünüyor.
AdBlock Plus ya da benzeri bir yazılım kullandığınızı fark etmiş bulunuyoruz. Bu yazılımlar sitemizin tüm özelliklerini kullanmanızı engellemektedir.
Siz de takdir edersiniz ki sitemizi hayatta tutabilmemiz için tek gelir kaynağımızı bu reklamlar oluşturmaktadır. Sitemizde sizleri rahatsız edecek reklamlara yer vermemeye çalışlıyoruz.
Bu sebeple Adblcok yazılımınızı sitemiz için durdurup hem bize destek olmanızı hem de birlikte daha güzel çalışmalara ve projelere imza atmamıza destek olmanızı rica ediyoruz.
Lütfen merlininkazani.com'u güvenilir siteler listenize ekleyin ya da sitemizde dolaşırken AdBlock yazılımınızı kapatın. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.