Xbox Series X / S yeni güncelleme ile iki kat hızlanıyor

Alparslan Gürlek 26.07.2022 - 00:58
Xbox Series X / S konsolları için gelen yeni güncelleme konsolun açılış hızını iki katından fazla artırıyor. Performans güncellemesi birçok kullanıcının işini kolaylaştıracak.

Kullanıcılardan gelen bazı raporlara göre yeni Xbox Series X / S güncellemesi, konsolların açılış hızını iki katından fazla artırıyor. Oyuncuların konsol tercihi yaparken performansa da en az konsolun oyunları ve geleceği kadar önem verdiğini düşünürsek bu Microsoft tarafının konuyu ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Yeni güncellemeden Xbox kullanıcıları memnun.

Xbox Series X / S açılış hızını iki kat artıran güncelleme

Aslında 2020'nin sonunda çıktığından beri Microsoft, Series X ve Series S konsollarının performansını artırmaya yönelik sürekli güncellemeler yayınlıyor. Bununla birlikte oyuncu deneyimlerini ve alışkanlıklarını da yeni konsollarına taşımaya gayret ediyor. Buna örnek olarak yakın zamanda Discord'un Xbox konsollarına gelmesini gösterebiliriz.

Xbox Series X / S yeni güncelleme ile iki kat hızlanıyor

Şimdi ise Xbox Insiders programına dahil kullanıcıların tespit ettiği bu yeni güncelleme, konsolun açılış hızını iki kat artırıyor. Bildiğiniz gibi temelde bilgisayar gibi çalışan bu makinalar, ilk açıldıklarında kendi işletim sistemlerini çalıştırıyorlar. Bu işleme de önyükleme, İngilizce de "boot" deniyor. Yeni güncelleme önyükleme hızını iki kat artırıyor ve Xbox'ın açılış animasyonunu 9 saniyeden 4 saniyeye kadar düşürüyor. Pazarlama müdürü Josh Munsee, bu yeni güncellemenin konsolları hızlandırdığını da sosyal medya üzerinden onayladı. Ancak bu durumdan, Xbox konsolunuzun güç modunu "Enerji Tasarrufu" olarak kullanıyorsanız faydalanabileceksiniz. Zaten Microsoft, son zamanlarda konsolun varsayılan güç modunu da bu şekilde ayarlamıştı.

Aynı zamanda sadece yeni nesil için değil, Xbox One kullanıcıları için de bu yeni güncelleme performansı artırıyor. Yine One kullanıcılarından gelen raporlar da önyükleme hızlarının gözle görülür derecede arttığı yönünde.

Microsoft'un konsol rekabetinde daha fazla çaba sarf ettiğini görüyoruz. Yine de bütün bu çabalara rağmen bu yıl sadece birkaç kez satışlarda PlayStation 5'i sollamayı başardı. Bunlardan biri ise geçtiğimiz ay Japonya'da yaşandı ve stok dalgalanmaları nedeniyle Xbox satışları, Sony'nin memleketi Japonya'da PlayStation'ı geçmişti.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 02:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2022 10:34
2 sn de açılıyor. daha ne olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 16:46
Microsoft pro konsol bekliyoruz sen hızını pro'ya yap birde özel oyun çıkar en güçlüyüm diyon last of us'u geçtim bir demon's souls'un bile yok yani araban var benzinin yok gitmeye derler adama..bir duyuru yap bi heyecana sok bakalım şu milleti bi gaz ver bakalım neyden korkuyon kim tutuyo seni...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 12:36
Zaten çok hızlıydı. Microsoft bırak bizi şımartmayı artık. <3
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 09:27
Zaten gayet hızlı açılıyordu. Gereksiz olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
AZRAILXX
AZRAILXX 26.07.2022 09:27
Bazen tam kapanmadan açıldığı zaman konsol internete bağlanmış indirme bile yaparken, profilin online olmuyor 3-5 dakika. Şuna bir çözüm bulsunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Series X / S yeni güncelleme ile iki kat hızlanıyor
İlginizi Çekebilir