Discord Xbox konsollarına geliyor

Atıf Doğan Özcan 21.07.2022 - 00:17
Bir süredir gündemde olan ancak rafa kaldırılan proje an itibariyle hayata geçiyor. Discord Xbox entegrasyonu konsollar için geliyor.

Çapraz oyun eşleşmelerinde iletişim her zaman sorun olmuştu işte artık o problemin çözümü geliyor ve Discord Xbox konsolları için test kullanımına sunuluyor. Şimdilik sadece XBox Insider üyelerine sunulan bu özellik çok yakında bütün kullanıcılara açılacak.

Discord Xbox kullanıcılarına güzel haberler verdi

Discord Xbox konsol kullanıcılarını çok büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Gelen bu entegrasyonda yapamayacağınız tek şey metin sohbeti olacak. Çünkü şu anda Discord sadece sesli sohbeti destekliyor.  Yine de birçok Xbox kullanıcısı, yıllardır Discord aramalarında arkadaşlarına katılmayı hayal ediyorlardı. Zannedersek bu yeni sistem ile Xbox ve PC kullanıcıları arasındaki oyunlardaki fark gittikçe kapanmaya başlayacak.

Xbox entegrasyonunun testleri bugün itibariyle başlıyor. Kullanıcıların Xbox hesaplarını Discord üzerinden eşleştirmeleri gerekiyor. Bağlantı kurmak ilk etapta oldukça zor gibi görünüyor yani kullanımı birazcık karışık. Elbette Xbox Insider kullanıcılarının geri dönüşleri doğrultusunda daha net fikir sahibi olabileceğiz. Şimdilik Xbox ve PlayStation oyuncularının birbiriyle sesli sohbete katılacağı yönünde herhangi bir açıklama Discord tarafından yapılmadı.

Discord Xbox konsollarına geliyor

Geçen sene yani 2021 yılında Microsoft, Discord’u satın almaya çok yakın olduklarını ve anlaşmanın her an olabileceğini açıklamıştı. Fakat ilerleyen süreçte bu satın alma işlemi rafa kaldırıldı ve Discord halka açılma kararı almayı düşünmekteydi. Discord Xbox tarafına geçmeyince Sony tarafından bir atak geldi ve mayıs ayı içinde iletişim konusunda PlayStation Network iletişim ağı için Discord ile anlaşma imzalandı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2022 11:26
oguz sasi'nin kahkahası buraya kadar geliyor. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord Xbox konsollarına geliyor
İlginizi Çekebilir