Xbox Store güncellemesi yıllardır olan bir sorunu düzeltiyor

Taylan Bal 18.08.2023 - 13:02
Yeni Xbox Store güncellemesi, Xbox One ve Xbox Series X|S konsollarında yıllardır fanların sıkça dile getirdiği rahatsız edici bir sorunu düzeltiyor.

Xbox oyuncularının, Xbox One ve Xbox Series X|S konsollarındaki dijital oyun satın alma işlemleri sırasında yaşadığı sıkıntılara son veren yeni bir Xbox Store güncellemesi yayınlandı. Yakın tarihli Ev deneyimi güncellemesi, dünya genelinde aşamalı bir şekilde sunulan ve eleştirilen bir güncelleme olsa da, oyuncular artık konsollarını başlattıktan hemen sonra yeni bir özelliğin tadını çıkarabilecekler.

Microsoft, yeni bir Xbox güncellemesi yayınladı

26 Temmuz'da, Microsoft Xbox konsolları için yeni Ev deneyimi güncellemesini sunmaya başladı. Bu yeni donanım güncellemesi, gösterge tablosu tasarımını yenileyecek, yeni kişiselleştirme özellikleri ekleyecek ve bir kullanıcının kütüphanesindeki oyun ve uygulamaların gezinme sürecini kolaylaştıracaktı. Ancak aşamalı dağıtım, lansman gününde yalnızca birkaç oyuncunun donanım güncellemesini aldığı anlamına geliyordu ve bu ay hala güncellemeyi almayan bazı Xbox hayranları bulunuyor. 

Yeni güncelleme gezinme deneyimini geliştiriyor

Donanım güncellemesinin dağıtımı devam ettikçe, fanlar yeni Xbox Store güncellemesinin gezinme deneyimini büyük ölçüde geliştirdiğini de fark etti. Xbox oyuncusu Coniption1118, fanlardan gelen şikayetlerin ardından Microsoft tarafından düzeltilen en sinir bozucu sorunlardan birinin Xbox Store'da düzeltildiğini keşfetti. 

Yeni Xbox Store güncellemesi, kullanıcıların istek listelerini mağaza sayfasından çıktıktan sonra tekrar ilk girişe yönlendirmeden göz atmasına izin veriyor. Bu yenilenmiş istek listesi özelliği, kullanıcının en son seçtiği oyunu takip edecek ve kullanıcının başlıkları daha hızlı okumasına ve sıralamasına olanak tanıyacak. Xbox Store güncellemesini alan Coniption1118, özelliğin istendiği gibi çalışmaya devam ettiğinden emin olmak için Xbox Series X|S konsolunu birden çok kez yeniden başlattı.

Yeni Xbox Store güncellemesi en belirgin sorunlardan birini çözse de, bazı fanlar hala genel kullanıcı deneyiminden memnun değil. Örneğin, Reddit kullanıcıları x777colton777x ve pukem0n, Xbox Store'un sürekli güncelleme akışından rahatsızlık duyuyorlar. Bazı fanlar, bir satın alma işlemi yapıldıktan sonra oyunları istek listesinden otomatik olarak kaldıran bir özellik de istiyorlar. Fanlardan gelen geri bildirimler, Microsoft'un gösterge tablosu ve Xbox Store'da neyi daha da iyileştireceğine karar vermede önemli olabilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2023 00:47
Mağaza sayfasından çıkınca başa atması harbi can sıkıcıydı, güzel olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Store güncellemesi
İlginizi Çekebilir