Xbox Two konsolu neye benzeyecek?

Çağlar Avcıl 23.02.2015 - 11:13
Microsoft’un bir sonraki konsolu geliştirilmeye başlanmış
Yeni nesil konsollar çıkışını yeni yapmış olmalarına rağmen, Microsoft şimdiden XBOX One’dan sonra nasıl bir ürünle yola devam edeceğini düşünmeye başlamış. Xbox One’ın raflardaki süresi önceki nesil konsollara göre çok daha kısa süreceği tahmin ediliyor ve Xbox Two’nun piyasaya beklenenden çok daha önce çıkacağı düşünülüyor.

Xbox Two konsolu neye benzeyecek?
Microsoft yazılım ve donanım konusunda dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olabilir ancak Xbox One kanadında o kadar da başarılı olamadılar. Öncelikle konsolun fiyatları, sunumu, TV odaklı olması ve Kinect’in eklenmesi markaya önemli ölçekte zarar getirdi. Microsoft Xbox Two ile bu durumu telafi etmeyi düşünüyor.

Çıkış tarihi:
Analistler çıkış tarihini Xbox One’nın 5 yıllık süresi içinde olarak görüyorlar. Bu da konsolların 10 yıllık geleneksel yaşam döngüsünü kırmak anlamına geliyor. Ancak PS4 ve Xbox One’ın gücünün PC’ye göre şimdiden yetersiz olması da göz önüne alınırsa çok da zor bir karar değil gibi görünüyor. Ayrıca Sanal Gerçekçilik teknolojisi de kapıda ve şuanki konsolların bu teknolojiyi destekleyebilecekleri kararsızlık taşıyor.

Oyun Odaklı olacak:
Microsoft Xbox One’ı Playstation 4’den farklı kılmak için genel bir eğlence sistemi olma özelliğine odaklanmıştı. Ancak bu bir konsol için iyi bir iş modeli değildi ve asıl oyuncu kitlesine hitap edemedi. Ve bu yüzden Xbox hiçbir zaman PS4’e karşı olan konsol savaşını kazanamayabilir. Ancak hatalarından ders alarak Xbox Two konsolunu oyun odaklı düşünmesi gerekiyor.

Kinect:
Ayrıca firma Xbox One çıktığı zaman Kinect’in çok fazla üzerinde durmuştu. Ve konsolu satın alan kişileri bu cihazı da satın almaya zorlamıştı. Bu da ticari açıdan oldukça büyük bir hataydı ve Microsoft’un konsolunu sebepsiz yere Sony’nin konsolundan pahalı bir ürün haline getiriyordu. Bu Xbox Two’nun içinde temel bir özellik olarak kullanılabilir. Özellikle Kinect için çok daha fazla oyun çıkartılırsa. Ancak analistler Microsoft’un konsolunu daha iyi kılmak için performans anlamında Sony’yi geçmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Donanım:
Bir diğer konu ise Xbox Two’nun fiziksel medya türü kullanıp kullanmayacağı. Blu-ray diskler tamamen ortadan kalkacak mı? Oyunları stream etmek Xbox konsollarının da bir özelliği olacak mı? Ve konsollar PC bukadar hızlı gelişirken kendi iç donanımlarına sadık kalacaklar mı? Bu konuda bir çok tahmin konusu olsa da büyük olasılıkla bir jenerasyon daha yeni nesil konsol göreceğiz, ki konsollar güçlü mini PC ler olarak oldukça iş görüyorlar.

Xbox Two konsolu neye benzeyecek?
Tabi Microsoft’un Xbox Two için yapması gereken Playstation’a göre daha iyi bir donanıma sahip olması. Daha önce oyunlarda ortaya çıkan performans ve çözünürlük farkları şirkete zor anlar yaşatmıştı. Belki de daha kapasiteli bir Xbox One yerine konsol üreticileri eski nesile dönük çalışabilen yeni daha güçlü konsollar çıkartacaklar.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Konsollar ömürlerini daha kısa zamanda mı tüketecek?

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2017 08:22
Oyun konsoluna çok anlam yüklemek doğru değil datasheetbüzerinden gidince gayal kırıklığı daha çok olur. Ben xbox alış amacım çocukların kinect ile spor yapması ve bazen bir futbol macı yapmak fazlası ile karşılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2016 20:00
bence xbox two da 2 ayrı paket olacak biri ultımate paket diğeri normal xbox two paketi ultımate paketin içinde olacaklarÇ:
-1 adet xbox two
-2 adet kol
1 adet kinect
-2 adet kinect eldiveni
-1 adet xbox vr
-2adet xbox vr kontrolcüsü
-10 adet xbox two için oyun
-3adet xbox vr için oyun
fiyat 5000tl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2016 18:35
kinect olacakmı xbox two da
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Two konsolu neye benzeyecek?
İlginizi Çekebilir