Xbox'a Zombi temalı MMO'mu geliyor?

Murat Halilbeyoğlu 7.02.2011 - 12:34
Hem de Wow'un geliştiricisi Jeff Strain tarafından
Blizzard'ın MMO'su World of Warcraft'ın yaratıcısı Jeff Strain şu sıralar Xbox 360'a özel bir MMO hazırlıyormuş. İşin ilginç yanı ise bu MMO'nun zombi temalı olacağı haberi.

Şu an için Class 3 olarak adlandırılan oyun Strain'in Undead Kabs adlı şirketi tarafından geliştiriliyor ve dağıtımcılığı Microsoft üstlenmiş durumda. Çıktığı zaman içinde "zombi" kelimesinin bulunacağı bir başlıkla çıkması beklenen oyunda oyuncular zombi salgınından kurtulan felaketzedeleri oynayacaklar.

Xbox'a Zombi temalı MMO'mu geliyor?
Başlarda açık dünya tek kişilik 3rd person olarak düşünülen oyunun daha sonradan online olmasına karar verildi. Ancak yine de Strain yaptığı açıklamalarda MMO kelimesini kullanmamaya özen gösteriyor.

Konu hakkında röportaj yapan Strain "Dikkat ederseniz hiç bir yerde bu kelimeyi kullanmıyoruz. Eğer MMO dersek o zaman hemen aklınıza WoW gelecek, ki biz tamamen farklı bir şey yapmaya çalışıyoruz. Bu oyunu özüne indirmeye çalışıyoruz. Şu an için oyuna "online world game" demeyi uygun bulduk. Stüdyonun başından beri yapmak istediği şey, "online world game" dediğimiz şeyin tüm açılarını bu oyunda sunabilmek. Elbette buna PC tarafındaki MMO'lar da dahil.

Microsoft'un kapalı Xbox Live ortamındaki problemler için Strain Microsoft'un bu yeni proje için bir ortak seçtiğini belirtti.

"Herkesle konuştuk" diyen Strain "Bu bizim için tutucu bir düşünce değil. Biz PS3'ü de seviyoruz, Wii'yi de seviyoruz, Pc'yi de seviyoruz. Ancak olay şu ki Microsoft hem dağıtımcı olarak hem de Xbox'ın sorumlusu olarak bu yeni projemiz ile çok yakından ilgilendiler" dedi.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 17:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox'a Zombi temalı MMO'mu geliyor?
İlginizi Çekebilir