1/3

XCOM: Enemy Within

Hakan Bozdemir 25.11.2013 - 16:14
Paranızın karşılığını tam anlamıyla alın
Geçen sene çıkmış olan ve birçok ödülü almış XCOM: Enemy Unkown’un beklenen DLC’si geçtiğimiz günlerde çıkışını yapmıştı. Bir DLC oyunun üstüne en fazla ne getirebilir ki sorusunu güzel bir şekilde cevaplandıran bir DLC olduğunu söyleyebilirim.

90’lı yılların en popüler strateji oyunlarından biri haline gelmiş olan UFO: Enemy Unknown’un yeniden yapılmış bir versiyonu olan XCOM: Enemy Unknown’u ben ilk çıktığı zaman oynayamamıştım. Hem strateji oyunları pek sevmiyordum hem de Firaxis Games’e güvenmiyordum. Aradan yaklaşık olarak 5 ay geçmişti ve oyuna bir göz atayım demiştim. Daha sonra ise olanlar olmuştu ve oyunun başından kalkamaz olmuştum. İşte böyle iyi bir yeniden yapımdı XCOM: Enemy Unknown. Peki ya bu kadar iyi bir oyuna nasıl bir DLC gelebilirdi? Yeni silahlar, yeni haritalar? İşte Enemy Within bizlere bunların çok daha fazlasını sunuyor.

XCOM: Enemy Within
Çok geniş bir içeriğe sahip oyunun ek paketi de geniş olmuş
Bir yeniden yapım sürümü olan XCOM: Enemy Unknown’u eğer oynamadıysanız oynayın ve bu yazıyı ondan sonra okuyun. Daha doyurucu bir nitelik taşıyacaktır. Aynı zamanda oyunun incelemesini de sitemizde bulabilirsiniz. İncelemeyi de okursanız daha çok bilgiye sahip olmuş olursunuz ve DLC ile oyun arasındaki farkları daha iyi ayırt edebilirsiniz. Böylece DLC’nin neler ile dolu olduğunu daha rahat görebilirsiniz. Diğer oyunlara gelen DLC’lerden farklı olarak daha fazla içerik barındırıyor içerisinde Enemy Within. Zaten konsollar için tek başına bir oyun olarak çıkmış durumda.

Yazının ilk bölümlerinde bu kadar övdüm ek paketi fakat neler vaad ettiğini henüz söylemedim. Söylenecek o kadar çok şey varki nereden başlayacağımı bilemiyorum. Parasının karşılığını tam olarak aldığımız nadir ek paketlerdendir Enemy Within. Şimdilerde bilirsiniz oyunlar çıkar ve içerisindeki ufak tefek malzemeler bulunan DLC’ler ardından satışa sunulur.

Bütün DLC’ler böyle değil tabii ki fakat çoğu böyle sonuçta. Adam akıllı içerik getiren zengin ek paketlerin yerini parça parça satılan DLC’lerin alması hiç iyi olmadı diyebilirim. Eski sistem her zaman için daha iyiydi.

XCOM: Enemy Within

Yeni kaynak, yeni uzaylılar ve dahası

Evet, en iyisi artık Enemy Within’in getirdiklerinden bahsedelim. Lafı biraz uzattım sanırsam. Öncelikle oyuna ek paket ile eklenen kaynaktan bahsetmek istiyorum. “Meld” adındaki yeni kaynağımız konteynır içerisinde yer alan ve bizlerin karşısına Abductions, Crashed UFO ve Landed UFO görevlerinde çıkıyor. Bu görevler sırasında oyun içerisinde iki adet Meld konteynırı bulunuyor. Bu konteynırlardan biri yakında bulunurken, diğeri uzaklarda bir yerlerde. Yakında bulunan konteynır için 5 sıralık vaktiniz var, diğeri için ise 10 sıra. Hem uzaylılar ile kapışıp hem de bunları ele geçirmek biraz zor oluyor fakat çok yararlı oluyor. Eğer bu Meldler’e ulaşamazsanız, son vakitlerinde uzak durun. Sıraları dolduktan sonra patlıyorlar ve çevrede bulunan canlılara zarar veriyorlar.

Yeterli sayıda Meld topladıktan sonra yeni bir araştırma yapıyorsunuz: “Meld Recombination.” Bu proje Genetics Lab ile Cybernetics Lab’ı açıyor. Genetics Lab’da askerlerimize insan üstü özellikler verirken, Cybernetics Lab’da onları MEC Trooperlar’a dönüştürüyoruz.