Xfire, Nintendo ile pazarlıkta mı?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Xfire, Nintendo ile pazarlıkta mı?

Gamasutra ile yaptığı bir mülakatta Xfire yöneticisi "Mike Cassidy", Instant Messenger ve sunucu araçları meselelerindeki son durumu dile getirdi. Gerçi Sony, Xfire teknolojisini çevrimiçi oyunlar için kullanacağını duyurmuştu fakat halihazırda "Untold Legends: Dark Kingdom" bu hizmeti resmi olarak destekleyen tek oyun. Cassidy, tüm PS3 oyunlarının bu hizmeti kullanmadığına üzüldüğünü belirtirken yakında yenilerinin geleceğini vaad etti.

Micrososft’un yakında Vista’ya da dahil edeceği ve böylelikle Xfire’nin sahasında at koşturacağı Live-Service’e de değinen Cassidy, birçok insanın kendilerindeki gibi işlevselliği olan bir hizmet ücretsiz sunulduğu takdirde "Gold Account" edineceğini düşündüğünü söyledi.

Cassidy geçtiğimiz sene başka bir konsol üreticisiyle görüştüklerini ima etmişti. Microsoft kendi servisini kurup çalıştırdığına göre aslında sadece Kyoto’daki bir şirket geriye kalıyor. Nintendo ile pazarlık yapıldı mı sorusunda Cassady’nin cevabı ise şu oldu: “Bekleyin, görün!”

Burada şayet sınırsızcasına iyimser bir ifade söz konusu değilse Wii sahiplerinin de –Friend Codes’e rağmen- bir gün kapsamlı bir arkadaş/oyun tarayıcısı elde edeceklerine dair umut var demektir.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xfire, Nintendo ile pazarlıkta mı?
İlginizi Çekebilir