Xiaomi Mi 11 Lite'ın teknik özellikleri sızdırıldı

Özgür Deveci 3.02.2021 - 11:38
Xiaomi Mi 11 Lite modeli, Qualcomm üretimi SM7350 yonga seti ve 5x optik zoom özelliğine sahip 64MP ana kamera ile gelecek.

Xiaomi, geçtiğimiz yılın sonlarında amiral gemisi akıllı telefonu Mi 11'i duyurmuştu. Firma şimdi de, Mi 11 ailesine Lite ve Pro modellerini çıkarmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere baktığımızda, birincisinin biraz daha zayıf ama daha ucuz olması bekleniyor. Çin merkezli Digital Chat Station'ın ortaya çıkardığı teknik detaylarda Mi 11 Lite, selfie kamerası için küçük bir delik içeren OLED ekranla gelecek. Ayrıca Qualcomm üretimi SM7350 yonga setinden gücünü cihaz, 5x optik zoom özelliğine sahip 64MP ana kamera ile donatılacak.

Bu özelliklerin her biri oldukça ilginç görünüyor. Her şeyden önce, Qualcomm cephesinde SM7350 yongası bulunmuyor. Bazı kaynaklar, bu cihazın 5nm üretim teknolojisi üzerine kurulu Snapdragon 755G olduğunu ve CPU'sunun güçlü bir ARM Cortex-A78 işlemci çekirdeğine sahip olacağını düşünüyor.

Xiaomi Mi 11 Lite'ın teknik özellikleri sızdırıldı

Xiaomi Mi 11 Lite'ın teknik özellikleri sızdırıldı

64MP ana kamera, Mi 11'deki 108MP çözünürlüğünde geniş açılı lensten (geçen yılki Xiaomi Mi 10 ile aynı sensör ve lens) kırpılmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak bu sefer bir adet periskop lens ona eşlik edecek gibi görünüyor. Telefoto kamera ise oldukça pahalı bir bileşen, ancak Mi Note 10'daki gibi geleneksel bir 5x telefoto kameralar da benzer özelliklere sahip. Bu da orta üst sınıf segmentteki bir telefon için daha uygun olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini göstermek için Mi 10 Lite Zoom'a da sahibiz. Xiaomi, Mi 11 Lite'ı duyurduğunda bu durumun nasıl ortaya çıktığını hep birlikte göreceğiz.

Son olarak sizin bu cihaz hakkında düşünceleriniz nedir? Kimler akıllı telefonunu değiştirmeyi düşünüyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xiaomi Mi 11 Lite'ın teknik özellikleri sızdırıldı
İlginizi Çekebilir