XPG Emix H30 İnceleme

Furkan Sakoğlu 15.09.2018 - 11:50
XPG'nin dikkat çeken modelini inceledik

Günümüzde oyunculuk için en önemli ekipmanlardan biri olarak görülen oyun kulaklıkları konusunda piyasada ciddi anlamda bir rekabet söz konusu. Birbirinden farklı markalar yine birbirinden iyi ürünler ile oyuncuları kendine çekmeye çalışıyor. Oyuncu donanımları pazarında yeni sayabileceğimiz markalardan biri olan XPG ise geliştirmiş olduğu EMIX H30 ile oyuncu kulaklarında üst seviyeleri zorlamaya çalışıyor.

XPG Emix H30 İnceleme

Dilerseniz öncelikle kulaklığın tasarımından ve kutu içeriğinden bahsedelim. XPG EMIX H30'un oldukça büyük bir kutusu olduğunu belirtelim. Kaliteli bir paketlemeden geçtiği ilk bakıldığı andan itibaren anlaşılan XPG EMIX 30'un kutusunun içerisinden Kulaklık, çıkarılabilen bir mikrofon, kontrolör, kulaklık asma aparatı ve taşıma kılıfı çıkıyor. Kutu içerisinden direkt olarak kontrolör ve asma aparatı çıkması ise XPG EMIX H30'un en çok sevdiğim yönlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

Tasarımsal açıdan ise kulaklığımız oldukça şık gözüküyor. Hem kulaklık üstünde hem de mikrofonda bulunan LED aydınlatma sayesinde EMIX H30, geceleyin oyuncuya hoş bir görünüm katmayı başarıyor. Kulaklığın asma aparatı ve kontrolörü de keza hayli şık gözüküyor. EMIX H30'u tasarımsal olarak masanızda gururla sergileyebilirsiniz.

Ancak tabii ki en önemli durum kulaklığın kendi tasarımı ve konforu. Öncelikle kulaklığı ses taşıyan sürücülerinin oldukça büyük olduğunu belirtelim. Bu büyüklük dışarıdan bakıldığında gerçekten de üst seviye bir kulaklık kullandığınız hissiyatını vermeyi başarıyor. Ayrıca kulaklıkların yastıklarının da hayli yumuşak olduğunu belirtebilirim. Ancak üst modellerde görmeye alışık olduğumuz hafızalı köpük ne yazık ki kullanılmamış. Tasarımsal açıdan karşılaştığım en büyük sorun ise kulaklığın sürücü kısmının ne yazık ki kulaklarımı tam olarak kapatamıyor oluşu. Yani kulaklığı taktığımda dışarıdaki sesleri çok net olarak duyabiliyorum. Özellikle büyük bir kafa yapısına sahip olan oyuncuların EMIX H30'u kullanırken sıkıntılar yaşayacağını belirtebilirim.

XPG Emix H30

Kulaklığın başınızı desteklediği üst tarafındaki yastıklarda ise hafızalı köpük kullanılmış ve hayli yumuşak. Kullanırken başınızın üzerinde herhangi bir baskı veya rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Bunun da deneyime olumlu bir katkısı olduğunu söyleyebilirim fakat kulakların kapanmamasını ne yazık ki bir açıklaması yok bu oldukça büyük bir sorun.

Tasarımsal tarafı geriye bırakıp cihazın ses kalitesine değinmek istiyorum. Öncelikle kulaklığın 1.000 TL civarındaki satış fiyatını göz önüne aldığımızda yaşadığım bazı hayal kırıklıkları mevcut. Kulaklığımız tizler konusunda başarılı bir performans çizgisi yakalasa da, mid'ler ve bass'larda ciddi bir kayıp söz konusu. Özellikle oyuncu odaklı bir kulaklıkda bass'ların çok ciddi bir öneme sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. EMIX H30 bu tarafta beklentilerimi karşılamayı başaramadı.

Ses yüksekliği konusunda da sıkıntılar mevcut. Ancak bu sıkıntıların sebebinin sürücülerin yetersizliğinden çok ergonomi de yaşanan sorunlar dolayısı ile kulakların tam olarak kapanmaması olduğunu düşünüyorum. Keza EMIX H30 içerisinde piyasanın en büyük sürücü standartı olan 50 MM'lik neomidyum sürücüler kullanılıyor. 50 mm sürücülerin ise performansı genel olarak hayli başarılı, Emix H30'un ise sorunu belirtmiş olduğum gibi ergonomi kaynaklı. Ancak başınız küçük veya normal boyutlarda ise bu bahsettiğim sorunları yaşamayabilirsiniz..

Uzun lafın kısası XPG Emix H30, kutu içeriği, aksesuarları ve görsel tasarımı açısından piyasadaki en dolu ürünlerden bir tanesi, ancak ergonomi kaynaklı problemler nedeniyle ne yazık ki beklenen performansı sunamıyor. Eğer bir odyofil değilseniz, ses kalites her ne kadar önemli olsa da, aksesuar ve tasarım sizin için ön planda ise, XPG Emix H30'u tercih edebilirsiniz..

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
XPG Emix H30
İlginizi Çekebilir