Yaklaşık 20 yılın ardından duyurulan oyun: Metroid Dread

Ersin Kılıç 16.06.2021 - 14:36
Bundan tam 19 yıl önce ortaya çıkan fakat bir türlü son aşamaya gelinemeyen Metroid Dread, sonunda kendini gösterdi.

Metroid Dread dün akşam yapılan Nintendo E3 2021 sunumunda resmen duyuruldu. Bu oyunu önemli kılan bazı unsurlar olduğunu en baştan söylememiz gerekiyor. Bunların başında tabi ki serinin yeni oyunu olması en büyük etken ama daha da ilginci bu oyunun ismini yaklaşık 20 yıl önce duymuş olmamız.

Metroid Dread, 20 yılın ardından sonunda duyuruldu

Yaklaşık 20 yılın ardından duyurulan oyun: Metroid Dread

Metroid serisi için oyun dünyasının en köklü ve önemli serilerinden biri diyebiliriz. Castlevania oyunları ile birlikte Metroidvania türünün de öncüsü olan bu seri, bu yıl tam 35. yılını kutluyor. İlk Metroid oyunu 1986 yılında çıkmış ve büyük beğeni kazanarak serinin doğuşuna da öncelik etmişti. Dün akşam duyurulan Metroid Dread ise yine uzun bir maziye sahip diyebiliriz. Metroid Dread ismini ilk olarak 2000'li yılların başında duymuştuk. 2005 yılında bu isim çok daha sesli bir şekilde ortaya çıkmış fakat Nintendo'nun oyunu yapmaya başladığına dair bilgiler 2007 yılında netlik kazanmıştı. O dönem Nintendo DS için geliştirildiği belirtilen oyunun Metroid Fusion'ın devamı olduğu da biliniyordu. Fakat ne olduysa o dönem Metroid Dread bir türlü resmi duyurusuna kavuşmadı ve oyun adeta unutulmaya yüz tuttu, ta ki düne kadar.

Nintendo, Metroid Dread oyununun bu yıl Nintendo Switch için özel olarak çıkacağını açıkladı. Metroid 5 olarak da adlandırılan oyun her ne kadar bu konuda biraz kafaları karıştırsa da tamamen yeniden ele alınarak geliştirilmiş. Serinin özüne sadık olarak 2.5D tarzını benimseyen yapımda E.M.M.I. isimi robotla da çok uğraşacağız gibi duruyor. Zaten oyunun Amibo setinde de Samus ile birlikte bu robota yer verildiğini görüyoruz. Oyunun duyuru videosu ve hakkında verilen bilgiler şu şekilde;

9 yıldır yeni bir hikayeye sahip ilk 2D Metroid oyunu bu yıl Nintendo Switch'e geliyor. Metroid Dread, 2002'deki Metroid Fusion'ın doğrudan devamı niteliğindedir ve orijinal Metroid for NES ile başlayan ödül avcısı Samus ve Metroids'in garip, birbirine bağlı kaderlerine odaklanan beş bölümlük destanı tamamlar. Bu oyunda, Samus gizemli uzak bir gezegene tek başına gidiyor ve tehlikeli yeni bir mekanik tehdit tarafından avlanıyor: E.M.M.I. robotlar. Oyuncular, yetenekler kazanarak, klasik Metroid oyununda yeni yerler ve gizli yükseltmeler bulmak için daha önce ziyaret ettikleri alanlara geri dönebilirler. Genişleyen haritayı keşfedin, E.M.M.I. robotlar ve Metroid Dread 8 Ekim'de Nintendo Switch için çıktığında gezegeni saran korkunun üstesinden gelin. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yaklaşık 20 yılın ardından duyurulan oyun: Metroid Dread
İlginizi Çekebilir