Yakuza oyunlarına can veren iki isim SEGA'dan ayrıldı

Murathan Özlü 9.10.2021 - 14:36
Ağustos ayında çıkan söylentilerin ardından Yakuza oyunlarının yaratıcısı Toshihiro Nagoshi bugün yayınladığı mesaj ile SEGA'dan ayrıldığını duyurdu.

Yakuza oyunlarının fikir babası Toshihiro Nagoshi ile serinin yapımcısı Daisuke Sato, SEGA'dan ve SEGA içerisinde Yakuza'dan sorumlu oyun stüdyosu  Ryu Ga Gotoku stüdyosundan ayrıldıklarını duyurdular.

Nagoshi'nin SEGA'daki geçmişi Virtua Racing ve Monkey Ball oyunlarına yani 1990'lı yıllara kadar uzanıyor. Yakuza'nın yaratıcısı Nagoshi'nin SEGA'dan ayrılacağı yaklaşık 1 buçuk aydır konuşulan bir iddiaydı.

Yakuza oyunlarının yaratıcısı ve yapımcısı ayrıldı

Ryu Ga Gotoku'nun yeni baş yapımcısı Masayoshi Yokoyama, stüdyonun "ana liderleri" ise Ryosuke Horii ile yapımcıs  Hiroyuki Sakamoto oldu. Stüdyo sıra tabanlı Yakuza oyunları yapmaya devam edecek.

Yakuza oyunları

Nagoshi, bugün yayınladığı veda mesajında şu ifadeleri kullandı:

" Bugün itibariyle Yakuza serisini sürdürecek yeni bir Ryu Ga Gotoku doğdu. Ne ortaya çıkaracaklarından emin değilim ancak yeni jenerasyonun, bizim yıllar boyunca geliştirdiğimiz temellere sadık kalarak harika oyunlar yayınlayacaklarına inanıyorum.  Bunu başarmak için yeni ekibin de öğrenmesi ve sınılarını zorlaması gerekecek. Sizden, Ryu Ga Gotoku'nun stüdyosuna destek vermeye devam etmenizi rica ediyorum."

Serinin yapımcısı Daisuke Sato ise, geride bıraktıkları stüdyonun yalnızca Yakuza serisini devam ettirmeye değil, serinin momentumunu koruyarak ilerleyeceklerine emin olduğunu ifade etti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 10:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2021 23:34
Kiryu reyiz da me yoo diye arkadasından içiyordur dostlar sofradan eksiliyor..
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 9.10.2021 15:30
yakuza serisi de bitti artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yakuza oyunlarına can veren iki isim SEGA'dan ayrıldı
İlginizi Çekebilir