Yakuza serisinin adı neden kalıcı olarak değişiyor?

Murathan Özlü 18.09.2022 - 17:51
Yakuza serisinin adı kalıcı olarak değişerek Like a Dragon olarak anılacak. Böylece oyunun adı Japonya'daki orjinal adına yaklaşmış olacak.

Yakuza serisinin adı kalıcı olarak değişiyor. Bir kaç gün önce resmi olarak açıklanan Yakuza 8 için çıkış tarihi de verilmişti. Oyunun yapımcı firması Ryu Ga Gotoku(RGG), 3 yeni Yakuza oyununu duyurmakla kalmadı -  Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Like a Dragon: İshin ve Like a Dragon 8- serinin adının da bundan sonra Yakuza değil, "Like a Dragon" olacağını açıkladı.

Yakuza serisinin adı, serinin köklerine uygun olması için değiştiriliyor

RGG stüdyosunun başındaki Masayoshi Yokoyama, IGN'e verdiği röportajda isim değişikliğinin sebebini uzun uzun açıklamış:
" Yakuza 7 için seçtiğimiz isim Yakuza: Like a Dragon'du. Oyunun Batı'daki adını Like a Dragon olarak değiştirmeyi uzun süredir planlıyorduk ancak bunu aniden yapsak çok yadırganırdı. Yakuza: Like a Dragon ismine gelen tepki olunca, serinin kalan oyunları için bu değişikliği yapmaya karar verdik."

Yakuza serisinin adı
Yokoyama ayrıca, oyunun Japonya yeraltı dünyasını konu alsa da, meşhur Yakuza ile aslında ilgisi olmadığını, bu yüzden isim değişikliğinin tematik olarak da uygun olacağını belirtmiş. 2006 yılında ilk kez PS2'ye çıkan ve Batı pazarına çıkan Like a Dragon Yakuza adıyla gelmiş ve "Japonya'da geçen GTA" olarak adlandırılmıştı.

Yakuza serisinin spin-off oyunlarından Like a Dragon: İshin! Japonca seslendirme ile piyasaya çıkacak ve farklı dillerde altyazı destekleyecek.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
darkx1
darkx1 20.09.2022 10:53
Köklere dönülmesi güzel ama insan ismini okuyana kadar son nefesini veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2022 20:18
Oyunun orijinal japonca adı like a dragon du mantıklı olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2022 18:02
Günümüz gerçek yakuza oluşumunun pek kalmadığını bilerek aslında doğru bir şekilde değişmesi iyi fakat her japon oyunu gibi isim çok uzadı. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Çok uzun değil mi yani ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yakuza serisinin adı neden kalıcı olarak değişiyor?
İlginizi Çekebilir