Yapay Zeka Espor Dünyasında Yerini Aldı

Murat Oktay 20.02.2020 - 14:00
SenpAI'nin yardımlarıyla oyuncular hatalarını görebiliyor, profesyonel oyuncuların videolarıyla rahatlıkla öğrenebiliyor ve oyunlarını ileri seviyeye taşıyarak rekabete dahil olabiliyorlar.

Son yıllarda oyun sektörünün büyük bir gelişme kaydetmesiyle birlikte espor dünyası da büyümeye başladı. Dünya çapındaki marka devleri, spor kulüpleri ve oyun firmaları oyuncu kitleleriyle temasa geçebilmek için espor dünyasına büyük yatırımlar yapmayı tercih ediyorlar. Espor dünyasının gösterdiği bu gelişmelerle birlikte dünyanın dört bir yanında oyuncular kendilerini geliştirerek potansiyellerini keşfedebilmek için profesyonel oyunculuğa yöneliyorlar. Bu yönelim esnasında aynı zamanda günlük yaşamlarında da özel ders ve eğitim imkanlarıyla bilgilerini, yeteneklerini ve potansiyellerini geliştiriyorlar. Bu şekilde dünya çapındaki birçok oyuncuyu kendisine çeken online koçluk hizmetleri espor dünyasında oyuncuların yanında olmaya başladı. Yapay zeka koçu SenpAI sayesinde oyuncular, nerede hata yaptıklarını görerek, profesyonel oyuncuların videolarıyla kendilerini geliştirebiliyorlar. Oyunlarını ve kendilerini daha fazla geliştirerek mücadele etmeye başlayabiliyorlar.

Yapay Zeka Espor Dünyasında Yerini Aldı

Geçmişte espor ve bilgisayar oyunları sadece hobi olarak kabul edilirken artık espor endüstrisinin 2019 yılında dünya çapında espor pazarının büyüklüğünün 1,1 Milyar Dolar’a ulaştığı tespit edildi. Geçtiğimiz yıllarda espor pazarı hızlı yükselişi ile teknolojinin, markaların ve gençlerin ilgi odağı haline geldi. Geçmişte, espor ve bilgisayar oyunları sadece hobi olarak görülürken esporun artık bir endüstri olmasının kabulünden sonra markalar yaptıkları yatırımlarla, oyun oynamayı ve para kazanma fikrini bir meslek haline getirdi. Elektronik sporlar eğlence ve spor sektörünün geleceği olarak kabul edilse de Yapay Zeka uygulamalarının da bu sektöre dahil olmasıyla birlikte espor dünyasının daha çok gelişmesi bekleniyor.

Yapay Zeka Espor Dünyasında Yerini Aldı

Yapay Zeka ile Oyuncuların Gelişimi

Espor dünyasına dahil olan tüm popüler oyunlar her yıl dünya çapında yapılan büyük organizasyonlarla ön plana çıkıyor. Tüm oyuncuların bu şekilde ilgisini çeken oyunlarda başarılı olmak isteyen oyuncuların yetenek, yoğun çalışma ve hatalarından ders alma gibi engellerin üstesinden gelmeleri gerekiyor. Oyuncuların kendini geliştirme aşamasında aldığı destek, ilk olarak eksiklerini, hatalarını görmek ve bu konularda kendilerini geliştirmeleri açısından büyük rol oynuyor. Bu noktada Yapay Zeka teknolojisi ile oyuncu koçluğunu birleştiren, hızlı ve efektif çözümler sunan, her bir oyuncuya özel tavsiyeler veren SenpAI ile karşılaşıyoruz. 

SenpAI Oyunculara İhtiyaç Duydukları Desteği Sağlıyor

SenpAI Türk mühendisler tarafından dünya çapında başarılı olmak amacıyla geliştirilen bir Yapay Zeka tabanlı espor platformu olarak oyunculara hizmet veriyor. Dünyanın ilk yapay zeka destekli video oyun koçu SenpAI, rekabetçi oyunlarda espor deneyimini artırmayı ve oyuncuların kendilerini geliştirmesini amaçlıyor. Oyuncular oynadıkları her oyunun ardından eksik oldukları konuları, yaptıkları yanlışları ve gelişebildikleri alanları yazılı ve videolu olarak SenpAI platformunda bulabiliyor. SenpAI, milyonlarca profesyonel espor oyuncusunun en güncel maçlarını yapay zeka ile analiz ederek her bir kullanıcıya özelleştirilmiş önerilerde bulunarak oyuncuların ilk aşamadaki eksiklerini tamamlamayı odak noktası haline getiriyor. Son teknoloji yapay zeka yöntemlerini kullanarak oluşturduğu profesyonel espor oyuncularının video içerikleri ile tüm kullanıcılarına özelleştirilmiş video rehberleri sunuyor. Bu sayede oyuncular ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini nasıl daha üst seviyelere çekebileceklerini videolar ile rahatlıkla izleyerek öğrenebiliyor. Şu anda League of Legends oyununda aktif olan SenpAI platformu çok yakında diğer espor oyunlarını da kapsamayı hedefliyor. Oyununu geliştirmek, rekabetçi espor arenasında yer almak ve kendini geliştirmek isteyen her League of Legends oyuncusu SenpAI’deki kişisel koçluk hizmetine www.senpai.gg/lol/tr adresinden ulaşabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yapay Zeka Espor Dünyasında Yerini Aldı
İlginizi Çekebilir