1/3

Yarının çocukları, yaratıcılıklarını video oyunları ile geliştiriyor

Merlinin Kazanı 8.06.2011 - 16:03
Dünya çapında önde gelen Çocuk Gelişim Uzmanı Jacqueline Harding Sony PlayStation Portable oyun konsolunu, oyun ve zengin içeriklerini destekliyor.
Sony, eğlencenin yanı sıra çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamak üzere geliştirdiği PlayStation Portable (PSP) oyun konsolu ve özel içerikli oyunlarının faydasını, hem bilimsel açıdan hem de eğlenceli bir toplantı ile masaya yatırdı. Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, PlayStation Portable oyun konsolunu ve çocukların hem genel hem de motor becerilerinin kullanımını teşvik eden özel oyunlarını onaylayan dünya çapında önde gelen Çocuk Gelişim Uzmanı Jacqueline Harding’in araştırma ve sunumları ile zenginleşti. Yeni medyanın, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi, yaratıcılıkları ve sosyalleşmeleri üzerine uzun yıllardır araştırmalar yapan Harding, akademik alanda değerli makalelere imza atmış bir isim ve aynı zamanda Tomorrow’s Child ve Parentchannel.tv’nin Direktörlüğünü yürütüyor.

Sony PSP’de 3 yaşından 17 yaş ve üzerine özel pek çok oyun ve içerik var

Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, konuşmasında şunları belirtti: “Tüketici elektroniği sektörünün lideri Sony olarak, geliştirdiğimiz teknolojik ürün ve içeriklerle aile ve çocuklara eğlenceli, keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra özellikle çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlamayı hedefliyoruz. PSP’yi, çocuklar ve genç oyuncular için nerede olurlarsa olsunlar kaliteli oyun ve içeriklerin keyfini çıkarmalarını sağlayacak en ideal taşınabilir oyun konsolu olarak geliştirdik. PSP Essentials’ın pazara çıkışı ile birlikte oyuncularımız, 3 yaşından 17 yaş ve üzerine hitap eden daha fazla oyun ve içeriğe daha uygun fiyata sahip olabiliyor. EyePet, Invizimals Shadow Zone, FIFA II ve Jungle Party gibi başarılı ve sevilen oyunların yanı sıra dijital karikatürler ve PlayStation Video Store gibi pek çok farklı multimedya eğlence seçeneklerine de aynı anda sahip olabiliyor.”

Video oyunları, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimine olumlu etki ediyor

8 – 57 yaş grubu arası, geniş bir coğrafi ve etnik köken dağılımına sahip 50’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “Video Oyunlarının Çocuk Gelişimi Üzerindeki Olumlu Etkileri” başlıklı küçük ölçekli araştırmanın çarpıcı sonuçlarını paylaşan Jacqueline Harding, araştırma verilerini şöyle özetledi: “Çalışmanın sonunda, en yüksek puanları alanların yüzde 80’i her gün video oyunu oynayanlardı. Hiç video oyunu oynamadığını belirten yüzde 75’lik bir kesim ise en düşük puanı almıştı. Video oyunlarının, çocukların ve yetişkinlerin soyut ve üst düzey düşünce kabiliyeti üzerinde son derece olumlu etkileri bulunuyor. Oyuncular, ellerindeki sınırlı kaynakları en iyi şekilde nasıl kullanabileceklerini hızlı bir şekilde düşünme, hızlıca analiz etme ve hızlı karar verme yeteneği kazanıyor.”

Strateji oyunları, çocukları çoklu görevlere ve farklı taktiklere hazırlıyor

Strateji oyunlarında, çocukların aynı anda birçok görevi yerine getirme esnekliği kazandığını vurgulayan Harding, “Strateji oyunları sürprizlerle doludur. Oyun içerisinde hiç beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalan çocuk, bu durumu aşmak ya da en iyi şekilde atlatmak için taktiklerini esnek ve hızlı bir şekilde değiştirip, uygulayabilmelidir.”