Square Enix, mobil oyuncuların sevdiği Go serisini sonlandırıyor

Hürkan Çalışkan 6.06.2018 - 16:44
Mobil oyun sevenleri üzecek haber.

Square Enix tarafından geliştirilen ve mobil oyuncular tarafından oldukça sevilen Go serisi sona eriyor.

Ücretsiz oyunlar rekabeti öldürüyor

Bildiğiniz gibi günümüzde oyun piyasası hızla büyüyor. Aynı şekilde mobil oyun piyasası da geliştirilen kaliteli oyunlar ile bu konuda önemli bir yol katetti. Akıllı telefonunuz ile oynayabildiğiniz bu kaliteli oyunlar arasında sayılabilecek yapımlardan bazıları ise Square Enix tarafından geliştirilen Go serisiydi. Lara Croft Go, Hitman Go ve Deus Ex Go projeleri, bulmaca türüne klasik aksiyon ögeleri ekleyerek yüksek kaliteli mobil oyunlar arasında yer alıyordu. Ancak bu yapımların elde ettiği başarıya rağmen yayıncı Go serisini bitirdiğini açıkladı.

Square Enix Montreal başkanı Patrick Naud yaptığı açıklamada, premium mobil oyun pazarının gün geçtikçe azalmakta olduğunu, çünkü yüksek kaliteli ücretsiz oyunların ücretli oyunlara nazaran oyuncular için daha cazip geldiğini belirtti. Bu nedenle Lara Croft Go, Hitman Go ve Deux Ex Go gibi kaliteli yapımlar gördüğümüz Go serisini sonlandırdıklarını sözlerine ekledi. 

Tabii bu durum Square Enix’in mobil platformlar için başka bir proje üzerinde çalışmayacağı anlamına gelmiyor, ancak olağanüstü bir durum olmazsa Go serisine ait yeni bir oyun göremeyeceğiz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 10:56
Ücretsiz oyunlar rekabeti sonlandırmıyor. Sen para ile sattığın oyuna hala oyun içi satın almalar koyarsan elbette başarın bir yere kadar olur. Hitman Go gene 500 bin indirmeye sahip (en az). Tabi ki de bedava oyunlar indirme sayısında büyük farkla önde olur ama kalite yaparsan satar. Bkz room seris
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 6.06.2018 21:09
haklılar.doğru bir karar almışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yayıncı Square Enix, sevilen seriyi sonlandırma kararı aldı
İlginizi Çekebilir