Yayınlanmamış Bir Crash Vs Spyro Yarış Oyunu Keşfedildi

Tunay Şahin 25.09.2023 - 16:21
Bir zamanlar Argonaut, orijinal Xbox için bir "Crash vs. Spyro Racing" oyunu üzerinde çalışıyordu.

YouTuber Modern Vintage Gamer, orijinal Xbox için tasarlanmış fakat yayınlanmamış bir "Crash vs. Spyro Racing" oyununu gün yüzüne çıkardı. Argonaut tarafından 2003/2004 yıllarında hazırlanan bu kavşak oyun, stüdyonun kapanması nedeniyle tamamlanmadı. Ancak, yirmi yıl sonra bu oyunun giriş videosu, başlangıç ekranı ve oynanış bölümlerini görebiliriz.

Hiç Yayınlanmamış Bir Crash Vs Spyro Yarış Oyunu Keşfedildi

Modern Vintage Gamer, bir geliştirme kitinde bazı dosyalar arasında "LT Demo" isimli gizemli bir oyun buldu. Bu oyun, daha sonrasında Crash vs. Spyro Racing'in tam olarak o olacağını keşfetti. Oyun kesinlikle basit ve tamamlanmamış görünüyor; aslında oyuncular Crash ya da Spyro olarak oynamıyor, sadece iki genel yarışçı ile oyun içinde bulunabiliyorlar.

MVG, Crash Bandicoot ve Spyro the Dragon karakterlerinin yarışa başlamaya hazırlandığı bir giriş video sekansı buldu. Videoda, iki karakterin birincilik için yarıştığı görülüyor.

Geçmişte, 1999'da Naughty Dog, Mario Kart'a benzer bir oyun olan Crash Team Racing'i piyasaya sürdü. Spyro'nun kendi yarış oyunu olmasa da, 2019'da yeniden tasarlanan CTR'de Spyro ve Arkadaşları adında bir DLC yayınlandı. Bu DLC, 20 yıl önce iptal edilen bu crossover oyunu yeniden hayat buldurmuştu.

2021'de, bir İtalyan forumunda bir kullanıcı, Argonaut'un "Crash vs. Spyro Racing" adında bir projeye sahip olduğunu belirtti. Ancak, bu iddiaların doğru olup olmadığına dair kanıtlar eksikti. Modern Vintage Gamer'ın bulduğu verilerle bu iddiaların gerçekliği kanıtlanmış oldu.

Bu oyunun "LT Demo" olarak adlandırılmasının sebebi, oyunun LT Studios tarafından geliştirildiğini başlık ekranından anlamamız. MVG, bu bilgiyi başlangıç videosunda yer alan LT logosunu bulduğunda doğruladı. Peki, Argonaut bu projede nasıl bir rol oynadı? LT Studios, 1999'da kuruldu ve 2002'de Argonaut Games'in bir parçası haline geldi. MVG'nin elde ettiği bilgiler, bu iptal edilen yarış oyununun kimler tarafından geliştirildiğini destekliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yayınlanmamış Bir Crash Vs Spyro Yarış Oyunu Keşfedildi
İlginizi Çekebilir