Yayınlanmayan Duken Nukem: Endangered Species oyunu

Murat Oktay 21.12.2022 - 14:08
Manyağımız Duke Nukem geri döndü. Üstelik daha önce hiç ortaya çıkmamış bir oyunu ile. Amaç nesli tükenmekte olan hayvanları avlamak.

Oyun dünyasının eskileri Duke Nukem'i iyi bilir. Öfke dolu kahramanımız izlemekte olduğu pembe dizisi Dr. Proton tarafından yarıda kesilmesinden sonra hafif üşütmüş ve intikam için yollara düşmüştü. Oyunun çok tutmasının ardından devam oyunları da geldi.

Duke Nukem: Endangered Species ortaya çıktı

İlk oyunun çok beğenilmesi ve ardından yayınlanan devam oyunlarının da başarı elde etmesi Gearbox Software'in dikkatini çekmişti ve oyunun haklarını satın aldı. Ancak daha önce planlanıp çalışmalarına başlanan birçok projeyi de iptal edilmesine sebep oldu. Bunlardan biri de Duke Nukem: Endangered Species idi.

Dünyanın sonunu getirmek üzere tasarlanan genetiği değiştiriilmiş hayvanları avlamak için yola çıkan Duke'ün bu yapımı, ne yazık ki tamamlanmadan önce, firma el değiştirince, iptal edilen projeler arasında yerini aldı.

Oldukça geniş haritalara da sahip olan Duke Nukem: Endangered Species'de Kuzey Kutbunda ayı avlamaktan, Mısır çöllerinde akrep avlamaya kadar birçok yerde geziyormuşuz. Oyuna ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Ne yazık ki tamamlanmamış olan yapım daha sonra 2006 yılında çıkacak olan Vivisector: Beast Within isimli bir korku oyunun alt yapısını oluşturmuş.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2022 23:33
Olmamış bu oyun. Serious sam kopyası gibi duruyor, tam bitmediğinden sanırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yayınlanmayan Duken Nukem: Endangered Species oyunu
İlginizi Çekebilir