Yeni Arma oyunu, Bohemia Interactive tarafından resmen tanıtıldı

Atıf Doğan Özcan 18.05.2022 - 12:16
Geliştirici Bohemia Interactive yeni Arma oyunu için bir fragman yayınladı. Serinin 26 yıllık serüvenini anlatan videoda, gelişime tanık oluyoruz.

Geliştirici Bohemia Interactive, nostaljik içeriklerle dolu bir video paylaştı. Yeni Arma oyunu için heyecanla bekleyen oyuncular fragmanda, serinin gelişim sürecini izlediler. 2001 yılında başlayan yolculuğun, günümüze kadar nasıl bir süreçten geçtiğini net bir şekilde görebiliyoruz.

Yeni Arma oyunu için az kaldı

Arma serisi hiçbir zaman tipik bir askeri nişancı oyunu olmadı, yeni Arma oyunu için de aynı durum devam edecektir. Geliştirici her zaman yapımını görselliğiyle değil, gerçekçiliğiyle övündü. Bu gerçekçilik nedeniyle PC tabanlı FPS oyuncuları arasında çok kuvvetli bir takipçi kitlesine ulaştı seri. Fragmanı izledikten sonra oyuncular yeni oyun için artık geri sayımın başladığını biliyorlar.

Bugün, erken saatlerde yapılan bir duyuru ile ortaya çıkan Arma 4, “Road to Arma 4” başlığıyla ile paylaşıldı. Serinin 26 yıllık evrimini gözler önüne seriyor. Üstelik hem Arma Reforger hem de Arma 4 fragmanda yer alıyor. Oyuncular erken erişime açılan Arma Reforger ile oyunla ilgili detaylara ulaşabilirler.

Arma Reforger erken erişimde

Erken erişime çıkan Arma Reforger da fragmanda yerini almış. Kısa video, Bohemia Interactivie’nin 2001 senesinde Operation Flashpoint: Cold War ismiyle piyasa sürmüş olduğu yapım ile başlıyor. Koşan bir asker üzerine kurulu olan videoda, asker ilerledikçe zamansal akış devam ediyor.

Yeni Arma oyunu tanıtıldı

Arma 4 hakkında hiçbir bilgi ve çıkış tarihi fragmanda paylaşılmadı. Hatta Arma 4’ten ziyade Reforger için hazırlanmış bir fragman bile diyebiliriz. Ancak YouTube üzerinde yapılan yorumlar, oyuncuların yaklaşan oyun için çok heyecanlı olduklarını gösteriyor.

Arma Reforger, serinin ilk oyununda olduğu gibi Atlantik adasında geçiyor. Kolay modlanacak şekilde ve yeni Enfusion motoruyla hazırlanan yapım, aynı zamanda çapraz platform desteğiyle çıkan, serinin ilk oyunu olma özelliğini taşıyor. Bohemia, Reforger’ı “Arma 4’e doğru ilk adım” olarak nitelendiriyor ve oyunculara bir sonraki oyun hakkında neler bekleyebileceklerini gösteriyor.

Oyunun deneme sürümünü Steam üzerinden indirebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2022 22:51
Unreal engine 5 olmasın, gına geldi,
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Arma oyunu tanıtıldı
İlginizi Çekebilir