Yeni Battle.net'te neler var?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Yeni Battle.net'te neler var?
Blizzcon 2009 kapsamında Blizzard, yeni Battle.net’le alakalı bazı soruları cevapladı. Steam veya Games for Windows Live’la benzerliğinin inkar edilemediği online platformla ilgili bilgiler şöyle:


Yeni Battle.net nedir?

Yeni Battle.net tüm fonksiyonelliğiyle donatılmış ve Blizzard Entertainment’a ait olan, oyunlarla alakalı özellikleri bakımından teknolojinin son noktası Matchmaking (maç yapma / oyun kurma) sistemi de dahil olmak üzere geniş bir yelpaze sunan online oyun hizmetidir. Bu sistem bir sosyal ağın, yapılandırılmış reklam imkanlarının, satış yerinin ve daha bir çok özelliğin hatlarına sahiptir.

Hedef, oyuncular oyunlarımızın tadına varırken, online olarak birbiriyle yarıştığı, kendi avatarlarını oluşturduğu ve hem arkadaşlar hem de Community’nin kalanıyla irtibatta kalabildiği bir ortam oluşturmak. Bu şekilde yeni Battle.net, tüm alanlarda en iyi ortaklaşa ve yarışma odaklı oyun tecrübesini sunacak.

Battle.net’in arkasında ne var?

Battle.net, 1996 yılında Diablo’nun yayımlanmasıyla birlikte hayata soktuğumuz dünyanın ilk tam entegre Matchmaking sistemidir. Bu, geçtiğimiz seneler içinde StarCraft ve Diablo 2 için bir online oyun sistemi haline geldi ve Warcraft II’nin yeni sürümü ve Warcraft III tamamiyle Battle.net’e entegre edildi. Battle.net, 2003’ten beridir çok bir değişikliğe uğramadan bugünkü haliyle varlığını sürdürüyor.

Battle.net’in fiyatı ne olacak?

Yeni Battle.net StarCraft II’nin tam sürümünü alan ve kaydettiren oyunculara ücretsiz sunulacak.

StarCraft II satış yeri oyunculara neler sunacak?

StarCraft II’nin yayımlanmasından sonra, multiplayer haritaları, tekli oyuncu görevleri, UI tasarımları vs. de dahil oyuncuların şekillendirdiği içeriklerle canlı bir sistem oluşturmak için StarCraft II satış yerinin Battle.net’e entegrasyonunu planladık.
Böylelikle satış yerinde kullanıcıların hazırladığı haritalar indirilip değerlendirilebilecek. Ayrıca bu harita/mod vs. içeriğin ücret karşılığı satılması da mümkün olacak.

Battle.net’in ne tür özellikleri oyuncular tarafından değiştirilebilecek?

Geçen yıllar zarfında Blizzard Entertainment Community’nin ne kadar yaratıcı olduğunu ve bununla yeni oyun imkanlarının (DotA gibi) hazırlanmasında öne çıktıklarını öğrendik. Bu bize, oyuncularımızın StarCraft II için yeni devrimsel oyun modunu geliştirebilmeleri için, Battle.net’te kendi oyun içeriklerini yayımlamak ve hazırlamak için zengin imkanlar sunabilmek üzere ilham verdi.

Harita hazırlama programları ne zaman hizmete sunulacak? Yapılan haritalar Battle.net’te nasıl kullanılacak?

StarCraft II’nin Galaxie harita editörü oyunculara StarCraft II’nin beta safhasında sunulacak. Oyuncular kendi yaptıkları haritalarla Battle.net’te oynayabilecek.

Battle.net multiplayer oyun tecrübesini nasıl etkileyecek?

Oyuncuların kendi denginde rakipler bulmasını kolaylaştırmak için genişletilmiş oyuncu kıyaslama sistemi olan yeni bir otomatik Matchmaking sistemi dahil edilecek. Bu da dengeli maçlar için temel olacak. Ayrıca oyunun yarışma karakterini sağlamlaştırmak için StarCraft II çok sayıda lig ve seviye listesi sistemine sahip olacak.

Real ID fonksiyonu nedir?

Real ID, en kolay şekilde arkadaşlar ve tanıdıklarınızla irtibat kurmaya ve iletişime geçmeye izin verecek yeni bir online oyun hissinin yolunu açacak. Eski arkadaşlarınız ve güncel klan üyeleriyle iletişimde kalıp Battle.net’in entegre sosyal ağı üzerinden yeni dost ve uygulamalar bulabileceksiniz. Arkadaşlarınız sadece karakter ismini görmek ve kimin kim olduğunu hatırlamaya çalışmak yerine tanıdıklarınızın asıl isimlerini görebilecek ve onlarla sohbet edebileceksiniz. Diğer taraftan Real ID opsiyonel. Bu seçenek Blizzard evrenindeki sosyal irtibatlarınızı istediğiniz şekilde genişletmenizi sağlayacak.

Yeni Battle.net’te hangi iletişim uygulamaları olacak?

Yeni Battle.net’i, Matchmaking fonksiyonunun yanı sıra “Blizzard Entertainment” sosyal platformu yapmayı hedefliyoruz. Sadece Battle.net’e giriş yapmak bile World of Warcraft, StarCraft II ve Diablo 3 de dahil gelecekteki Blizzard yapımlarında arkadaşlarınızı bulmayı ve onlarla sohbet etmeyi kolaylaştıracak. Arkadaş listesi vasıtasıyla tanıdıklarınızla irtibat kurarsanız, onların online durumunu görebilecek, sesli sohbet üzerinden sohbet edebilecek, arkadaşlarınıza grup davetiyeleri ve mesajlar gönderebileceksiniz. Detaylı karakter profilleri de oyunculara, arkadaşlarının başarı ve gelişimlerini görebilme imkanı tanıyacak.

Blizzard Entertainment’ın eski oyunları Battle.net’te desteklenecek mi?

Tüm eski Battle.net oyunlarını, yeni Battle.net hesapları ve sunucu altyapısından tamamıyla faydalanılsın diye güncelleştirmeyi planlıyoruz. Diğer taraftan şu an Blizzard Entertainment’ın eski yapımlarını yeni Battle.net oyun tecrübesine dönüştürmeye dair herhangi bir duyurumuz yok.

Battle.net’in ebeveyn kontrolü iyileştirilecek mi?

Hem ebeveyn kontrolünü, hem de zaman yöneticisi yardımcı araçlarını Battle.net’in yayımlanmasına kadar tamamlamış olacağız. Ebeveyn kontrolü ebeveynlere, çocuklarının nasıl ve kimlerle iletiştiğini belirleme imkanı sunacak ve çocuklarına sorumluluk bilinciyle oynamayı öğretmek için farklı seçenekler tanıyacak.

World of Warcraft oyuncularının Battle.net’e geçmesi mecbur mu olacak?

Evet, vakti gelince tüm World of Warcraft abonelerinin, hesaplarını yeni Battle.net sistemine taşıması mecbur olacak. Yeni sisteme geçişe başlamış oyuncular yeni Battle.net’in özelliklerinden yakında faydalanabilecek.

World of Warcraft’ta mecburi geçişten sonra ne değişecek?

Oyun tecrübesinin temeli bu geçişle hiçbir şekilde değişmeyecek. Fakat Realm, fraksiyon ve oyundan bağımsız sohbet gibi tüm yeni özelliklerden faydalanma imkanı doğacak.

Yeni Battle.net’te Diablo III için yangi özellikler bulunacak?

Şu an için bildirebileceğimiz özel bir fonksiyon yok, ama doğrudan StarCraft II’yle gelen Battle.net platformunu kullanacak ve zamanı gelince Diablo III ve Community’sine özel fonksiyonlar sunacağız.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 08:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Battle.net'te neler var?
İlginizi Çekebilir