Yeni Call of Duty oyunu 2023'te gelebilir

Efdal Erdem 20.04.2022 - 01:30
Activision-Blizzard’ın finansal tahminleri 2023’te büyük bir yükseliş öngörüyor. Bu tahminin sebebi yeni Call of Duty oyunu olabilir.

Activision-Blizzard’ın finansal tahminleri 2023’te büyük bir yükseliş öngörüyor. Bu yükselişin sebebi beklenildiği gibi 2024’te değil de önümüzdeki yıl gelecek yeni Call of Duty oyunu olabilir. Ancak Activision, 2023 yılında çok tutulan savaş oyununun yenisini çıkarmayacağını açıklamıştı. Hatta artık iki yıllık periyotlar halinde yeni Call of Duty oyunlarını piyasaya sürmek istediklerini belirtmişlerdi. Bu durum Call of Duty’nin 19 yıldır uyguladığı, her yıl yeni bir oyun çıkarma geleneğini de bozması anlamına geliyor.

Yeni Call of Duty oyunu beklediğimizden erken gelebilir mi?

Activision-Blizzard, Finansal tahminlere göre 2023 yılında 2022’den neredeyse %18 daha yüksek gelir yapmayı umuyor. Bu da 4.688 milyar Dolar ile ABD merkezli şirketin tüm zamanların en yüksek geliri olur. Normalde Activision’un gelirlerini bu kadar yükseltebilecek tek seri Call of Duty olabilir. Bu tahminlerin şirketin yol haritasını belirlemeden önce yapılmış olma ihtimalinin yanı sıra, Activision’un bu kadar gelir elde etmesinin sebebi yeni bir Call of Duty olmak zorunda değil.

Yeni Call of Duty oyunu beklediğimizden erken gelebilir mi?

2023 yılında Activison’un pazarda beş tane oyununun olması bekleniyor. Sızıntılar ve haberlere göre bu oyunlar: Warzone (2020), Warzone 2 (2022), Warzone Mobile, Call of Duty Mobile ve yeni bir Call of Duty zombi oyunu. Dolayısıyla şirketin kasasını doldurması beklenen oyunlar zaten mevcut. Bu yıl çıkması beklenen yapımlar Warzone’un yeni nesi konsol uyarlaması dışında Modern Warfare II. Bu durumda zombi temalı oyun için 2023 yılı tahmin ediliyor.

Tüm bunların dışında Activision Blizzard'ın Microsoft tarafından satın alınması da firmanın hedeflerini büyütmüş, var olan oyunların hedef satış rakamlarını arttırarak, daha yüksek bir gelire hedeflenmiş de olabilir.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Call of Duty oyunu 2023'te gelebilir
İlginizi Çekebilir