Yeni Call of Duty oyunu 2024 yılına mı ertelendi?

Ersin Kılıç 23.02.2022 - 12:59
Activision'ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni Call of Duty oyununun 2024 yılına ertelenmiş olabileceği konuşuluyor.

Call of Duty serisi bildiğiniz gibi çok büyük bir aksama olmaz ise genelde her sene yeni oyunu ile karşımıza çıkıyor. Ancak Activision'ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni Call of Duty projesinin 2023 yılına kaydırıldığı belirtilmişti. Yeni gelen haberler ise Call of Duty 2023 projesinin bir sonraki yıl yani 2024 yılında çıkabileceğini işaret ediyor.

Yeni Call of Duty oyunu 2024 yılına mı ertelendi?

Yeni Call of Duty oyunu 2024 yılına mı ertelendi?

Bloomberg sitesinin raporuna göre 2023 için planlanan hikaye ve multiplayer odaklı Call of Duty oyununun 2024 yılına ertelendiği belirtilmiş. Bloomberg kaynaklarından gelen bilgilere göre markadan sorumlu olan yöneticilerin, seri için yeni bir başlangıç olarak gördükleri projelerin başarısız olduğunu düşündüklerini ve yeni bir başlangıç için 2023 yılını erken gördüklerini belirtmiş. Bu nedenle yeni projenin 2024 yılına ertelenebileceği gündeme gelmiş. Diğer taraftan bu kararın Microsoft satın alması ile bir ilgisi olmadığı ve Call of Duty 2022 projesinin hale planlandığı gibi takvime uygun bir şekilde geleceği de bilgiler arasında. 

Ayrıca Activision bildiğiniz gibi ana Call of Duty oyunları dışında mobil tarafta ve Warzone 2 konusunda da geliştirmelere devam ediyor. Bu erteleme haberinin ortaya çıkmasının ardından IGN sitesine bir güncelleme geçen firma yetkilileri şu açıklamada bulunmuş; "Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici bir premium oyun ve oynaması ücretsiz Call of Duty deneyimlerimiz var. Aksi herhangi bir şeyin raporları yanlıştır. Doğru zaman geldiğinde daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 05:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2022 15:24
Hakkaten ya, fifa gibi her sene oyun mu çıkarılır. Hatta fifa bile bence 2 senede bir çıkmalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2022 19:51
en az fifacılar kadar mal bir kitlesi var yeni oyun(aynı oyun) çıkmadı diye eli ayağı titriyordur nasıl para veremedim aynı oyuna diye kıriz geçiriyorlardır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2022 13:37
Artık şu haberleri doğru düzgün araştırın ve İngilizce seviyenizi geliştirin. CharlieIntel vs. gibi yerler zaten bu haberi doğruladı editör kardeşler. Söylenti vs. değil yani bu durum, gelecek sene çıkacak olan CoD 2024 yılında çıkacak. Bu sene çıkacak olan MW 2'ye 2 sene boyunca destek verilecek.

-----------------------------------------------

CharlieIntel, Activision başkanı mı oldu yoksa? Bir haber ya da oyun, firma resmi olarak açıklamadığı sürece söylenti olarak kabul edilir. Önce haber detaylarını okuyun lütfen, sonra ahkam kesersiniz.

mesela şu an bir Bioshock oyununun geliştirildiği kesin. Fakat resmi olarak açıklanan bir şey yok. Tüm bilgiler söylenti ya da iddia oluyor resmi açıklama olmadığı için. Umarım anlatabilmişimdir.
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2022 15:29
Konu sektörde yeni olman değil, lakin bu Türkçe kullanımı ile keşke öyle olsaydın. Bu sektörde sözde bulunup da oyun dünyasını sadece N4G'den takip etmen, sonrasında da bu haberleri yarım bir şekilde çeviri yapman bahsettiğim konu. Neyse, kariyerde başarılarının devamını dilerim kardeşim.

---------------------------------------

Teşekkürler, ben de hayatında başarılar dilerim. Garip bir savunma argümanın var. Önce haber yanlış dedin, şimdi imlaya geçiyorsun.

Bak bugün Activision PR'ından Türkçe açıklama da geldi. Onu da aşağıya paylaşıyorum. Resmi açıklama haberdeki çeviri ve bilgilerle örtüşüyor. Hala inanmadıysan mail ver, fw edeyim sana, belki Charlie'ye göndermek istersin.

***
Bugün Bloomberg kaynaklı, Activision ve Call of Duty oyunlarıyla ilgili çıkan haberlere dair, Activision tarafından resmi bir açıklama ve yalanlama geldi. Onu sizlerle de paylaşmak isteriz.


"Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici, özel ve oynaması ücretsiz Call of Duty oyunlarına dair planlarımız var. Konuya dair basında yer alan ve aksini iddia eden haberler asılsızdır. Süreç içerisinde planlarımıza dair daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."
**
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2022 12:15
CharlieIntel'in ne olduğunu öncelikle bir araştırmanı öneririm editör kardeşim. Neyin söylenti, neyin söylenti olmadığını emin ol fazlasıyla biliyorum ve yıllar önce aynı işi yapıyordum seninle, aynı yerde... Haberi düzenleyeceğine halen daha polemiğe girme çabası içerisindesin, çok yazık.

-----------------------------------------

Ben de bu sektörde yeni değilim, onu ima ediyorsan. Haberi neden düzenliyim, yanlış bir bilgi yok. Kaynakları vermişim, Activision'ın açıklaması belli. Gidip IGN'e yazıver, yanlış haber yapmışsınız diye. Activision'a da mail atarsın, resmi duyuru CharlieIntel'den geldi diye ;)
Naru61
Naru61 24.02.2022 03:41
Yahu bu kişiliğe cevap vermek bile zaman kaybı. Gereksiz bir varlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 24.02.2022 03:44
İyi olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2022 21:06
microsoft en iyi kararı almış her yıl, her yıl köle gibi çalışıp sonra sinir sitresten birbirlerini şey ediyorlardı bir ara verip dinlene dinlene hadi bakalım!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Call of Duty oyunu 2024 yılına mı ertelendi?
İlginizi Çekebilir