Yeni EA Patenti Oyuna Sesinizi Eklemeye İzin Veriyor

Murat Oktay 29.11.2023 - 23:50
EA'nın yeni patenti, oyuncuların sesleriyle oyun karakterlerini seslendirmesine olanak tanıyor, oyun dünyasında büyük bir yenilik olacak.

Son günlerde ortaya çıkan bir EA patenti, oyun dünyasında heyecan yaratan bir gelişmeyi gösteriyor. Artık oyuncular, kendi seslerini kullanarak oyun karakterlerine seslendirebilecek! "input data that represents speech content" adlı patent, 2020 yılında başvurulmuş ve geçtiğimiz ay yayımlanmış.

Bu yenilikçi patent, oyuncuların oyun içindeki karakterlere kendi seslerini entegre etmelerini sağlayacak. Patentin adı olan "input data that represents speech content", birçok oyuncunun merakla bekleyeceği bir özellik gibi gözüküyor.

Yeni EA Patentinin Bu Özelliği Nasıl Çalışacak?

Bu patent, oyuncuların örnek konuşmalarını içeren bir veri girişinden sonra bu verilerin bir işlemle yeni diyaloglar oluşturmak üzere yapay zeka tarafından kullanıldığını belirtiyor. Bu işlemler arasında sesi oluşturan modül, ses dönüştürücü ve ses sinyallerini işleyen vokoder bulunuyor. Sonuç olarak, oyuncuların sadece birkaç dakikalık ses kaydı ile oyun karakterlerine kendi seslerini eklemesi mümkün olacak.

Bu yeni özellikle birlikte oyuncular, oyun karakterlerini daha önce hiç olmadığı kadar kişiselleştirebilecekler. En dikkat çekici örnek ise oyun karakterini, oyuncunun kendisine benzetebilecek. Bu, oyun deneyimini daha da gerçekçi yapacak.

Yeni EA Patentinin Bu Özelliği Nasıl Çalışacak?

Oyun dünyasında karakter özelleştirmesi, oyun geliştiricileri için önemli bir odak noktası haline geliyor. EA'nın bu patenti, gelecekteki hikaye odaklı oyunların daha da gerçekçi oyun deneyimi sunabilir. Oyuncuların, karakterleriyle daha güçlü bir bağ kurabilmeleri adına yapılan bu girişim, oyun endüstrisinde önemli bir seviye olabilir. Söz konusu patent, şu anda bulunan yapay zeka ses yazılımların birçok örneğine de benziyor.

Her zamanki gibi, bir patent başvurusu, böyle bir teknolojinin bir video oyununa gerçekten entegre edileceğinin bir garantisini vermez, ancak EA'nın gelecekteki hikaye odaklı oyunlarının karakter özelleştirmesinin gelişmesinde biraz yol gösterebilir.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2023 23:01
Bu şu şekilde güzel birşeylere yol açabilir. Ses örnekleri paylaşılabilir olur, bir oyunda sesi hoşunuza gitmeyen karakter olur onu değiştirirsiniz veya arkadaşınızın, eşinizin vs sesi vs vs çeşitli olanaklar çıkar güzel olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2023 12:39
Şimdiden ses idmanlarına başliyim ben ozaman...Heyy dostum lanet olsun neyin var senin ha? Hadi amaa küçük serseri o koca kafanı kaldırda yola çıkalım Haa!
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2023 18:28
Sadece kendin duyacaksın kendi sesini. Bunu anladığından eminsin değil mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2023 15:25
İki tane dublaj sanatçısı tutacaklar onu bile beleşe getirmeye çalıyorlar. İyi tamam kimse bu sektörden ekmek yemesin sadece siz yiyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2023 09:36
R6 Wegas gibi bazı oyunlarda karakter olarak kendi resmimizi eklemeye izin veriyordu ama o zamanın teknolojisi düşük olduğu için güzel görünmüyordu. Hem kendi resmimiz hemde sesimiz olursa güzel olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni EA Patenti Oyuna Sesinizi Eklemeye İzin Veriyor
İlginizi Çekebilir