Yeni Elden Ring yaması speedrunları zorlaştıracak

Murathan Özlü 17.03.2022 - 17:08
Yeni Elden Ring yaması ile oyunu speedrun ile bitirmek isteyen oyuncuların işini zorlaştıracak bazı eşya ve büyü güçsüzleştirmeleri de uygulandı.

Yeni Elden Ring yaması ile,  oyuncular arasında popüler olan speedrun denemeleri zorlaşacak. Yeni 1.0.3 Elden Ring yaması ile speedrun oyuncularının en çok kullandığı büyülerden Hoarfrost Stomp'un hasarı düşürülürken kullanım süresi uzatıldı. Hoarfrost Stomp, absürt derecede güçlü bir buz büyüsüydü.  Elden Ring speedrun rekortmeni - 29 dakika- Distortion2'de, bu zayıflatmaya dikkat çekmiş

Yeni Elden Ring yaması speedrun severleri oldukça zorlayacak

Elden Ring'in ilk büyük yaması, belli oynanış tarzlarını kolaylaştırırken bazı yaklaşımları da zorlaştırmayı amaçlamış. Yeni yama ile güçlendirme süresi uzatılır ve silahları güçlendirmek kolaylaşırken, Icerind Hatchet ve Mimic Tear Ash gibi silahlar zayıflatıldı. 

Distortion 2, Elden Ring'in yeni yaması ile gelen değişikliklerden rahatsız olan tek kişi değil. Oyunun bütün ana bosslarını öldürerek speedrun yapmaya çalışan Elden Ring yayıncısı Elajjaz'da konuya dair rahatsızlığını belirtmiş:

"Miyazaki, ne yaptın adamım.  Remembrance (oyundaki ana bosslar) speedrunlar artık mümkün değil. Başka bir rota bulmam gerek."

Yeni Elden Ring yaması
Elden Ring Youtube yayıncısı Syrobe'da, Hoarfrost Stomp'a uygulanan güçsüzleştirmenin "gerekli" olduğunu ve PVP tecrübesini iyileştireceğini belirtirken bu durumun "speedrunnerların işini zorlaştıracağını" da belirtmiş.

Bu güçsüzleştirmelere rağmen, oyun dünyasının en ilginç topluluklarından speedrunner oyuncularının yeni rota ve yöntemler bulmaları pek uzun sürmeyecektir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2022 14:00
Hoarfrost kullanması çok zevkliydi ciddi anlamda güçsüzleşmiş ama miyazaki biraz abartmış durumu ancak sorcerer büyülerinde ciddi güçlenme olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Elden Ring yaması speedrunları zorlaştıracak
İlginizi Çekebilir