Yeni hack yöntemi ekran kartlarını tehdit ediyor

Murathan Özlü 2.09.2021 - 02:07
Bir hackerın internette paylaştığı yeni hack yöntemi, satın alacağınız her ekran kartını gizli bir virüs deposuna çevirme potansiyeline sahip!

Hackerların bulduğu yeni hack yöntemi kurban olarak -Intel'inkiler dahil- ekran kartlarını seçmiş durumda. Bir internet sitesi forumunda hack tekniğini satan bir hackerın, GPU'ların içine kötü amaçlı yazılım yerleştirip uzaktan çalıştırmanın yolunu bulduğu ifade ediliyor. Daha önce hacklenemez denilen RTX 3060'ın hacklendiğini düşünürsek, yeni satın aldığınız her ekran kartı bu tehlikeyi taşıyor olabilir.

Yeni hack yöntemi Antivirüs programlarını
kolayca atlatıyor

Yayınladığı forum postunda hacker, bahsi geçen yöntemin sadece Windows sistemlerinde çalıştığını ve Intel UHD 620, Radeon RX 5700, GeForce GTX 1650 ekran kartlarında denediğini belirtiyor. Yani bu teknik, 3 büyük firmanın da ekran kartlarında çalışıyor. Gönderiyi paylaşan hacker, yazısında;

Yeni hack yöntemi

" Antivirüs'lerin RAM taramasından sonuç almasını önleyerek GPU bellek arabelleğinde kendisine yer açıp, oradan yürütülebilecek bir hack yöntemini satıyorum" ifadelerini kullanıyor. Ekran kartı hafızasında fark edilmeden öylece duran bir virüsten kurtulmak, ekran kartını sistemden sökmeyi gerektirebilir. Tabi eğer virüsün varlığını fark edecek olursanız.

Yeni hack yöntemi ekran kartlarını tehdit ediyor

VX-Underground adındaki, kendilerini "internet üzerindeki en büyük malware data kaynağı" olarak tanımlayan oluşum Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada, bahsi geçen yeni hack yöntemi satışının farkında olduklarını ve nasıl uygulanabileceğini yakında göstereceklerini belirttiler.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2021 11:33
Bu ülkede olduğumuz sürece alamıyoruz zaten sorun değil, oldu da aldık desek zaten çer çöp alacağız :)
Kim ne yapsın 60-70-80 varken 3050 ekran kartını :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni hack yöntemi ekran kartlarını tehdit ediyor
İlginizi Çekebilir