Yeni Horizon oyunu resmi olarak onaylandı

Tunay Şahin 24.04.2023 - 16:33
Yeni Horizon oyunu ufukta göründü. Guerrilla Games, Aloy'un bir sonraki macerası ile Horizon dünyasının genişlediğini duyurdu.

PlayStation için oyunlar geliştiren, Hollandalı Guerrilla Games'teki bir görev değişikliğini doğrulayan bir blog gönderisinde, yeni Horizon oyunu için çalışmaların başladığını doğruladı.

Yeni Horizon oyunu ufukta göründü

Bugün yayına giren resmi blog gönderisinin alt kısmında görülelen kısım, Horizon evreninde geçen iki yeni potansiyel oyunu doğruluyor.

Gönderide, "Aloy'un bir sonraki macerası ve heyecan verici çevrimiçi projemizle Horizon dünyasını genişleterek Guerrilla'yı parlak bir geleceğe doğru yönlendirirken yeni liderimize güvenimiz tam." deniyor.

Üzerinde çalışılan iki ayrı Horizon projesi var gibi görünüyor. İlki, tam teşekküllü bir Horizon Forbidden West devam oyununun şu anda üretim aşamasında olduğunu gösteren Aloy'un bir sonraki macerası.

Yeni Horizon oyunu ufukta göründü

Bu varsayılan devam yapımı, kesinlikle Nemesis'in gizemli tehdidini durdurmak için birlikte çalışan Aloy ve ortağı Seyka'nın hikayesine devam edecek. Horizon Forbidden West'in Burning Shores genişlemesinin sonu, ikilinin Forbidden'da öğrendiğimiz gizemli tehdit Nemesis'e karşı hazırlık yaptığını ve/veya ona karşı savaştığını görebilecek, daha destansı ölçekte başka bir maceraya zemin hazırlıyor.

İkincisi, diğer Horizon projesini çevreleyen bir proje. Şu an anda fazla ayrıntı bulunmuyor. Bununla birlikte, serinin henüz çevrimiçi dünyaya adım atmadığı göz önüne alındığında, "çevrimiçi" bir deneyim olarak tanımlanabilir.

2017'de çıkan Horizon Zero Dawn, 2022'de yayınlanan Horizon Forbidden West ve 2023'ün Call of the Mountain oyunları tek oyuncu merkezli oyunlar oldu. Yaklaşan bu çevrimiçi Horizon projesi bir MMO olabilir mi? Açıkçası, şu anda daha fazla konuşmak için çok erken ve geliştirici Guerrilla Games'ten daha fazla açıklama beklememiz gerekecek.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 07:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2023 20:47
PlayStation alırken yanında verdiler diye oynadım yoksa tam fiyattan alıp oynanacak oyun değil, zaten öyle hayranı olan da pek görmedim. Bu oyun Ubisoft'tan çıksa burun kıvıracak güruhun sırf PS Exc diye övmesi tam bir riya.

Vay efendim neymiş grafikleri çok güzelmiş, eee başka?
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2023 00:08
Yani oyun baştan düşünülmüş yapılmış . Konusu farklı. Ubi ile koyaslamak biraz asımasızca ve muhtemelen trilogy olarak bitirilecek. Sony nin exc olup çok da açık dünya oyunu yok o açıdan fena da değildi
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2023 17:56
Ilk oyunu oynamadysan tabikide begenmezsin. Ikinciyi henuz oynamadim ama ilkini bayila bayila oynamistim, kusurlari vardi ama konusu muhtesemdi bana gore. Benim gibi dusunen bir suru oyuncuda var. Ubisoftun birbrinin kopyasi yapimlariyla karsilastirman hata olms.
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2023 21:20
Ubisoft yapsa burun kıvırılacak olmasına ben de katılıyorum. Her ne kadar Sony oyunlarını sevsem de bazen bu konuda biraz ikiyüzlülük yapılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2023 23:28
O senin fikrin.Ve sana kalsın.Bence oyunun yılın oyunu olmamasının tek sebebi god of War ve Elden ring gibi iki devin kapıştığı bir seneye denk gelmesi.Bu arada oyunun hikayesi de izlediğim birçok bilimkurgu filminden iyi.Yapay zeka birçok aaa oyuna kafa tutacak cinsten.Eee daha başka ne olsun?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2023 23:17
Ben oynadım, oyun dünyası il? o kadar içli dışlı değilim ama iyi oyundu, ama pc platformuna gelmedi ikinci oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2023 19:44
Bende Bloodborne 2 yi bekliyorum çıkmayacak mı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2023 09:50
PS in güzel oyunlarından. İlk iki oyununuda oynamıştım. Bence hikayesini daha da geliştirebilirlerse çok daha efsane haline gelebilir. Şahsen açık dünya aksiyon oyunları çok güzel oyun türleridir. Ayrıca grafikleri çok güzel yani çoğu oyun firmasından farklı kalitede devamı gelmeli kesinlikle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2023 00:05
PlayStation da oynadığım en iyi oyunlardan biri net kimi sever kimi sevmez binlerce silahlı oyun var bu başka bir seviye hikayeside baya iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Horizon oyunu
İlginizi Çekebilir