Yeni Ratchet & Clank PS5 ile aynı dönemde çıkabilir

Kağan Depboylu 4.02.2020 - 01:50
Eski bir IGN çalışanı olan Moriarty'nin söylediğine göre yeni Ratchet & Clank oyunu geliyor. Söylentiler yeni Spider-Man'in de ufukta olduğunu gösteriyor!

Ortalıkta dolaşan bir söylentiye göre yeni Ratchet & Clank oyununu, PS5’in piyasaya çıkış tarihine yakın bir zamanda görmemiz mümkün. Geçtiğimiz Ağustos ayında Insomniac Games’i bünyesine katan Sony, PS4’e özel geliştirilen Spider-Man’in ardından yeni bir Ratchet & Clank oyunu yapmak için çoktan kolları sıvamış olabilir.

Ratchet&Clank PS5’in çıkış oyunlarından biri olabilir

CBR’da ortaya çıkan bir söylentiye göre yeni bir Ratchet & Clank oyunu şu an geliştirme sürecinde.  Bu söylentiyi ortaya atan kişi ise eski bir IGN çalışanı olan ve şimdilerde podcast yayıncılığı yapan Colin Moriarty. Colin’in yayınlamış olduğu son podcastte (Sacred Symbols+: Episode XXVI: The Waiting Game) söylediğine göre yeni Ratchet & Clank, Spider-Man ile Spider-Man’in PS5 için hazırlanan devam oyunu arasında bir tarihte piyasada olacak. Moriarty aynı podcastte geliştirilmekte olan Ratchet & Clank oyunu için şu sözleri paylaşıyor: “Bunun bir çıkış oyunu olacağı hissindeyim, Ratchet & Clank Insomniac tarafından uzun süredir geliştiriliyor.”

Yeni Ratchet & Clank PS5 ile aynı dönemde çıkabilir

Esasında bu Moriarty’nin Ratchet & Clank hakkında yaptığı ilk konuşma değil. Moriarty geçtiğimiz Nisan ayında oyun hakkında bir açıklamada daha bulunmuştu. Ancak eski IGN çalışanını yaptığı bu açıklamada, Ratchet & Clank’in PS4 için geliştirilmekte olduğunu ve bunun aynı zamanda PS5 için de çıkacak bir cross-gen oyun olabileceğini söylemişti.

Arka arkaya gelen bütün bu açıklamalardan sonra yeni bir Ratchet & Clank oyununun geliştirme sürecinde olduğu ihtimali hayli yüksek. Ancak bu açıklamalar aynı zamanda başka bir soruyu daha akıllara getiriyor: Bir sonraki Ratchet&Clank oyunu yakınsa, yeni Spider-Man ne kadar yakın? PS5’e ve çıkacak oyunlara dair yapılan spekülasyonların ardı arkasının kesilmediği bu günlerde, bütün bu sorulara cevap alabileceğimiz tarih yakın olabilir. Şayet PlayStation’ın Şubat ayı organizasyonu içerisinde PS5’i göstereceği iddiası doğru ise Ratchet & Clank ve hatta Spider-Man 2 hakkında bir şeyler görebilme ihtimalimiz de yüksek.

Ratchet & Clank’in piyasaya çıkan son oyunu 2016 yılında piyasaya çıkan ve Insomniac Games tarafından geliştirilen bir remake’ti. Yine aynı tarihte, Insomniac Games’in prodüksiyonunda, animasyonunda ve senaryosunda etkin rol oynadığı bir Ratchet & Clank filmi gösterime girmişti. Ratchet & Clank incelememize buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2020 14:08
Cok basarili bir oyun bide ps5 de Turkce Cikarsa tadindan yenmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2020 09:37
Güzel bir oyun. Umarım dediği gibi çıkış oyunudur. Çok eğlenceli, güzel senaryolu ve çeşitliliği fazla bir oyun. SONY iyi hazırlanmalı PS5 e. Güzel bir tanıtım ve çıkış yapmalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Ratchet & Clank PS5 ile aynı dönemde çıkabilir
İlginizi Çekebilir