Yeni ROG Ally X'in Sistem Özellikleri Sızdı

Çağrı Yavan 26.05.2024 - 19:38
Sızan yeni ROG Ally X'in Sistem özellikleri arasında daha büyük pil, 24 GB LPDDR5 bellek gibi özellikler bulunuyor.

Son yıllarda oyun sektöründe taşınabilir oyun konsolları yükselişe geçti. 2020 yılında Valve'ın, Steam Deck'i çıkarmasıyla beraber diğer donanım markaları da bu furyadan ilerledi. Steam Deck çıktığı gibi aşırı rağbet gördü. Valve'ın da istediği satış rakamlarını aştı. Şirket çok memnun kalmış olacak ki cihazın OLED versiyonunu da geçtiğimiz senelerde çıkarmıştı. 

Bu furyadan ilerleyen ve popüler olan markalar ise Asus ve Lenovo olmuştu. Asus, geçtiğimiz sene Rog Ally adlı cihazını çıkaracağını duyurmuştu. Bu cihaz Steam Deck'ten daha iyi sistem özellikleri ve Windows işletim sistemi ile geliyordu. Ardından bu cihaz satışa çıktıktan sonra bu konsol da rağbet gördü. Şimdi ise Asus, bu konsolun daha gelişmişini çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni Asus Rog Ally X'in Özellikleri Sızdırıldı

Asus'un yeni yapacağı bu konsolun özellikleri sızdı. Şirket, konsolun tasarımında pek farklılaşmaya gitmeyecek. Onun dışında donanım anlamında da çok büyük farklar olmasa da eskisine nazaran daha iyi donanım özelliklerine sahip olduğunu görüyoruz. İşte yeni Asus Rog Ally X'in donanımındaki yenilikler.

Yeni Asus Rog Ally X, eski versiyonuna göre iki kat daha iyi bir batarya ile gelecek. Cihazın eski versiyonundaki en büyük problemleden birisi buydu eğer Turbo modunda oyun oynarsanız cihazın pili 40 dakikada bitebiliyordu. Konsolun önceki versiyonunda 40WH olan pil 80WH ile değiştirildi. Bunun yanısıra Asus Rog Ally X, 24 GB LPDDR5 Ram ile geliyor konsolun önceki versiyonunda 16 GB Ram bulunuyordu. Bunun dışında konsoldaki AMD Ryzen Z1 Extreme işlemci değişmeden kalacak. Ayrıca konsolun dışındaki bazı pürüzlü kenarlar yumuşatılacak ve bazı düğmelere dokunsal eklemler yapılacak. Konsolun yurtdışı fiyatı 800$ olacak ancak henüz Türkiye fiyatını bilmiyoruz. Asus Rog Ally X, 2 Haziran'da piyasaya çıkacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2024 18:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2024 16:54
24gb Ram degil 32gb Ram olmalıydı.1 TB SSD Takmaları lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni ROG Ally X'in Sistem Özellikleri Sızdı
İlginizi Çekebilir