1/2

Yeni Seagate Central tanıtıldı

Ceyda Doğan 1.03.2013 - 10:49
Seagate sihirli ürünlerini Türkiye pazarına sunuyor
Veri depolama çözümleri alanında yer alan Seagate, yeni cihazlarını 28 Şubat Perşembe günü The Edition Hotel’deki etkinlikte tanıttı.

Yeni Seagate Central tanıtıldı
Tablet PC’ler ve akıllı telefonlardaki kapasite sorununu göz önünde bulunduran Seagate, akıllı cihazlar ile kablosuz bağlantı, veri aktarım imkanı sunan cihazlarında bir adım ileri giderek 1 TB’lık Wireless Plus diskini ortaya çıkardı. Böylelikle iOS ve Android işletim sistemine sahip tablet PC, Kindle Fire ve akıllı telefonların depolama kapasitesi 1 TB’a yükseltilebiliyor. 10 saatlik pil ömrü ile tablet PC ve akıllı telefonlara wireless ile eşlik eden cihaz, aynı anda içerik akışını da sağlıyor. 8 cihaz ile eş zamanlı bağlantı kurabilen Wireless Plus, Seagate Media uygulaması sayesinde Apple Airplay ya da DLNA üzerinden video, fotoğraf ve her bir dokümanı daha büyük bir ekrana aktarma keyfini sunuyor.

Yeni Seagate Central tanıtıldı
Tanıtılan diğer bir cihaz ise, dünyanın ilk akıllı TV uygulamasına sahip veri depolama cihazı Seagate Central. Windows, iOS, Android işletim sistemleriyle birlikte çalışabilen, ağ üzerinde yer alan tüm cihazlarla bağlantı kurabilen ev tipi depolama cihazı Seagate Central, tüm bu cihazların otomatik olarak yedeğini alıyor. Yedeklenen dosyaları türüne göre ayırabilen cihaz, verilere uzaktan erişim için bulut desteği de sunuyor. Seagate Central 2, 3 ve 4 TB kapasite alternatifleri ile satışa sunulacak.

Yeni Seagate Central tanıtıldı
Etkinlikte konuşan Seagate Türkiye ve İsrail Satış Müdürü İpek Binyıldız, özellikle mobil cihaz kullanıcılarını değerlendirdi. “Günümüzde, verilerimize her an her yerde ihtiyaç duyabiliyoruz. Tablet PC ve akıllı telefonlar ile bazı verilerimizi yanımızda taşıma imkanı yakalarken, bu cihazlarda da kapasite sorunları ile karşılaşıyoruz. Bu durumları değerlendirdiğimizde tüketicilerin verilerini yanlarında taşıyabileceği, verilerine kablosuz olarak ulaşabileceği Wireless Plus ürünümüz ortaya çıktı. Bu cihaz ile tablet PC ve akıllı telefonlara wireless üzerinden bağlanarak aynı anda içerik akışını da sağlayabiliyorsunuz. Üstelik aynı anda 8 cihaz ile bağlantı kurulabiliyor” diyerek, akıllı cihazlardaki kapasite sorununun 1 TB’lık Wireless Plus ile çözüldüğünü dile getirdi.

Diğer yeni ürün, Seagate Central’i ev tipi veri depolamanın ulaştığı son nokta olarak değerlendiren Binyıldız, cihazın bağlı olduğu ağ üzerindeki cihazları otomatik olarak yedeklediğini belirtiyor. İşte lansmandan son görüntüler.