Yeni Skyrim modu ile tırmanma özelliği eklendi

Taylan Bal 7.08.2023 - 10:43
Yeni bir Skyrim modu, tırmanma özelliğini ekleyerek oyun deneyimini modern oyunlara benzer hale getiriyor.

Skyrim'e yıllar içinde binlerce mod eklenmiş olsa da, bu mod, bazı oyuncular için deneyimi modernleştirebilecek bir özellik üzerinde odaklanıyor.

Skyrim'de uzun zamandır eksik olan özellik artık bu mod ile mevcut

Skyrim'de tırmanma, genellikle görsel olarak sakar bir şekilde yüzeyleri takip ederek çıkma işleminden ibaretti. Skyrim hala günümüzde doğru tırmanma mekaniğine sahip olmadığı için, bir mod yapımcısı tırmanma fiziklerini uygun animasyonlarla birleştirmiş.

Reddit kullanıcısı Good_Breakfast8000, yakın zamanda sokco816 tarafından yapılan Skyclimb adlı yeni Skyrim modunu tanıtan bir video paylaştı. Good_Breakfast8000, diğer modları etkinleştirerek Skyclimb'i kullanarak farklı Whiterun mekanlarında tırmanma özelliğinin nasıl çalıştığını gösteriyor.

İlk olarak, Good_Breakfast8000 Whiterun Hanı önündeki tezgahları tırmanıyor, ardından aynı işlemi Arcadia'nın Kazanı'nın önünde, başka bir binada ve Skyrim Gildergreen ağacını çevreleyen çatı üzerinde tekrarlıyor. Good_Breakfast8000 karakteri, ulaştığı bölgelerden düşüş hasarı almadan atlama yapabiliyor ve animasyonlar diğer modern oyunları hatırlatıyor. Skyclimb, bu animasyonları gerçekleştirmek için başka bir mod olan EVG Animated Traversal'ı kullanıyor.

Skyclimb Modu ile tırmanma deneyimi modern oyunlara benziyor

Skyclimb zaten 10.000'den fazla kez indirildi ve birkaç hata raporu aldı. Bu raporlar arasında oyuncunun tırmanmaya başladığı yere geri dönmesi, masalara zıplama ve Skyrim büyü masası ile etkileşime girerken oyunun donması gibi sorunlar yer alıyor. 31 Temmuz'da yeni yayınlanan Skyclimb, tam potansiyeline ulaşmadan önce birkaç değişiklik geçirebilir. Ancak sorunlara rağmen, Skyclimb'in temel mekaniği oyuncuların ulaşması zor olan bölgelere kolayca erişmelerini sağlıyor.

Skyrim videosu, Skyclimb'i Whiterun'da gösteriyor olsa da, modun her bölge için optimize edilmiş olmayabileceği açık. Mod zaten güncellendiği için, rapor edilen sorunlar yakın zamanda düzeltilebilir. Bu mod, oyuncuların Skyrim'in açık dünyasının gizli bölgelerini keşfetmelerine veya oyun içi fotoğrafçılık için etkileyici yüksekliklere ulaşmalarına da yardımcı olabilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 23:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 11:40
Güzel yapmış, gideri var.
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2023 12:16
Ne alakası la. hayla açıp oynamak sebabdır. Ben ondan oynuyom mesela. Yeni karakter açıp 83 seviyeye getirip kara şovalyeyi de kesip 6 ay ara veriyorum.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2023 12:49
Hala Skyrim oynuyor musun ki? Oyun çıkmıyor tabii, sevdiğin oyun, 15 yıldır aynı oyuna mahkum ettiler seni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Skyrim modu ile tırmanma özelliği eklendi
İlginizi Çekebilir