Yeni Tomb Raider filmi, yeni seri üzerine kurulu olacak

Berkant Jeff Akarcan 5.03.2013 - 15:06
Başrol çabuk seçilsin, nikahı basacağım
Daha önce Angelina Jolie'nin canlandırdığı ve orijinal Tomb Raider serisinden esinlenilerek yazılan Tomb Raider filmlerini unutun, yepyeni bir film serisi geliyor. Tabi ki Tomb Raider'ın oyun serisinin yenilenmesi şerefine, yeni Tomb Raider filmindeki Lara Croft da yeni Lara Croft üzerine kurulu olacak. Bu yüzden bir an önce filmin gelmesi gerekiyor, yoksa nice yiğitler kuruyup kalacak filmi beklerken.

Bu sabaha karşı incelemesini sizlerle paylaştığımız yeni Tomb Raider'a gelen tüm yorumlar pozitif olunca, film yapımcıları Lara'nın boy gösterdiği bir diğer medyum olan beyaz perdede de buna ayak uydurmak istiyor. Daha önce izlediğimiz iki Tomb Raider filminin aksine bu sefer Angelina Jolie'yi değil, başka bir oyuncuyu göreceğiz Lara Croft rolünde. Ki zaten yaklaşık iki sene önce üçüncü film hazırlıklarına başlanmış ve bunun da yeni bir hikaye olabileceği konuşuluyordu.

Yeni Tomb Raider filmi, yeni seri üzerine kurulu olacak
Üçüncü Tomb Raider filmiyle ilgili bildiğimiz ilk şey ise oyunun yapımcısı Crystal Dynamics ile GK Films'in beraber çalıştığı. Variety'ye verdiği röportajda Darrell Gallagher ise yeni TR filmiyle ilgili şöyle konuştu: "GK Films onlara sunduğumuz yeni kurgu üzerinde çalışıyor. Markanın daha elle tutulur bir versiyonuna sahip olmak iki taraf için de önemliydi... Eski Tomb Raider filmlerinin devamı olan bir film görmek istemiyorduk açıkçası."

Önceki iki film ise yeterince başarılıydı ve toplamda 430 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti. Rotten Tomato da iki filmi birden "en iyi oyun filmleri" listesine seçmişti ancak yine de filmler çerezlik filmler olmaktan öteye gidemiyordu.

GK Films'in yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu ise Iron Man filmlerinin senaristliğini üstlenen Mark Fergus ve Hawk Ostby tarafından yazılıyor. Aksanına kurban olduğumuz yeni Lara'yı oynayacak oyuncu ise henüz belli değilken, oyuncular bu rolün Gemma Arterton tarafından üstlenmesi gerektiği konusunda hemfikir. Ancak benim tercihim Evangeline Lilly olacaktır, zira hem yeni Lara'ya oldukça benziyor hem de daha önce Lost adasından bu tarz adalara alışkın. Yine de en kötü ihtimalle kendisi de bir oyuncu olan ve yeni Lara'ya ses (ve vücut) veren Camilla Luddington'ı listenin dışında saymamalıyız. Hele ki Californication'daki sahnelerinden sonra.

Bakalım yeni Tomb Raider filmi, yeni Tomb Raider oyunu kadar iyi olabilecek mi?
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 02:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Tomb Raider filmi, yeni seri üzerine kurulu olacak
İlginizi Çekebilir