1/3

Yeni Tomb Raider'ın yeni detayları açıklandı

Murat Halilbeyoğlu 30.04.2011 - 15:52
Yazılanlar doğruysa bu oyun inanılmaz olacak
Crystal Dynamics'in seriye devrim yaptıracağı iddia edilen yeni oyunu Tomb Raider hakkında yeni detaylar bir çok dergi tarafından açıklanmaya başladı.

DİKKAT AŞAĞIDAKİ BİLGİLERDE SPOILER'A RASTLAMANIZ SÖZ KONUSU!

İlk önce İspanyol dergisi Hobby Consolas'ın kapak konusu olarak açıklananlar:

- Eğer bu oyunu eski Tomb Raider'lardaki Lara Croft ile karşılaşacağınızı düşünerek oynamaya niyetlenirseniz hayal kırklığına uğrarsınız. Bu Lara bir insan, kanıyor ve acı çekiyor. Ve her şeyden önce hayatta kalmak için savaşıyor.

- Lara'nın yüzünde acı ve korkuyu görmeye alışacaksınız. Yüz ifadeleri hatta kamera hareketleri bile motion capturing tekniği kullanılarak hazırlandı.

Yeni Tomb Raider'ın yeni detayları açıklandı
- Yeni oyunun adı sadece "Tomb Raider" olacak ve tam anlamıyla yeniden yapım halinde olacak. Geliştiriciler Lara Croft'u baştan hayal ederek, eski Lara ile çok az ortak noktası olan, gıpta edilecek bir vücudu ve inanılmaz akrobatik yetenekleri olan bir kadın yarattılar. Ana hikaye, geliştirme işlemi ve hatta ana karakter bile bu oyunda en başından yeniden oluşturulmuş.

- Oyundaki hikaye üniversiteden yeni mezun olmuş genç Lara Croft'un etrafında geçecek. Mantıklı ve analitik düşünce yeteneğine sahip bu genç hanım Endurance adlı bir gemi ile keşif gezisine çıkar. Gemi Japonya kıyılarındaki bir ada açıklarında batar. Kazadan tek kurtulan Lara olur.

- Yardımcı güçler ve ara yüz bu oyunda en aza indirgenecek, yine de oyun hızlıca eylem yapılması gereken durumlarda (Quicktime events) bizlere neyin yanabileceğini veya hangi tuşa basılabileceğini gösterecek.

- Adanın orta bölgesi oyunda merkez görevini görecek. Ana kampta yetenek satın alabilecek, yeni araçlar yapabilecek veya bitirdiğiniz görevleri yeniden yapabileceksiniz. Geri kalan bölgeler tırmanma ve yeni görevleri bulmak için kullanılacak. (O zaman oyun biraz AC'ye benzeyecek gibi ve oyunu %100 tamamlamak için her görevde bir koşul bulunma ihtimali olabilir. -MK)