Yeni Torment için Wizard of the Coast'tan açıklama geldi

Murat Halilbeyoğlu 13.02.2013 - 16:11
Brain Fargo neyin peşinde?
Geçtiğimiz haftalarda RPG dünyasına bomba gibi düşen bir haber yayınlamış ve Brain Fargo'nun stüdyosu inXile'ın yeni bir Planescape: Torment oyunu yapmaya niyetli olduğunu belirtmiştik.

Her ne kadar devam oyunu niteliğinde hazırlanacak olsa bile oyunla ilgili en büyük sorun isimden dolayı sadece "ruhani" devamını sürdürecek olmasıydı.

Yeni Torment için Wizard of the Coast'tan açıklama geldi
Nitekim diğer D&D isimleri ve IP'leri gibi Planescape'in de hakları Wizards of the Coast firmasında ve Fargo isim haklarından dolayı yeni oyunun Numenera'da geçeceğini belirtmişti.

Aradan haftalar geçti ve en sonunda konu hakkında Wizards of the Coast tarafından ilginç bir yanıt geldi. WotC basın sözcüsünün belirttiğine göre durumun aslı böyle değilmiş.

"WotC, şu ana kadar ne Brian Fargo'dan ne de inXile'dan Planescape ile alakalı bir lisans isteğinde bulunmadı"

Açıklama bu yönde. Elbette bu demek değil ki Fargo yalan söyledi. Nitekim Fargo'nun anlaşması gereken tek firma WotC değil, oyunun dijital haklarını elinde bulunduran Atari'yi de ikna etmek zorunda. Dolayısı ile belki Fargo ilk önce Atari ile görüşüp o noktada tıkandı ve devamında da WotC ile görüşmeye gerek kalmadı.

Yeni Torment için Wizard of the Coast'tan açıklama geldi
Nitekim Wizards'ın zaten lisans konusunda bu zaman kadar bir sıkıntı yaratmadığını biliyoruz. Peki o zaman sorun WotC'un sahibi de olan Atari mi?

Finansal sorunlarla uğraşan Atari'nin şu an için elindeki tek D&D ürünü Neverwinter MMO'su, ki o da oldukça umut verici bir oyun. Dolayısı ile bu yatırımı tehklikeye atacak başka bir D&D oyunu düşünmüyor olabilir.

Öte yandan Fargo'nun aslıda olayın bu noktasına çok fazla aslımadığı da biliniyor. Nitekim yapımcı bir yandan da Numenera sistemini kullanma fırsatını tepmek istemiyor. Çünkü bu sistem AD&D sistemine göre (bilgisayara aktarılış konusunda) yaratıcılığı daha az kısıtlayan bir sistem.

Her ne olursa olsun Brian Fargo ve ekibinden Torment benzeri bir oyun görmek güzel olacaktır. Öte yandan Trent Oster'ın Baldur's Gate 3 projesi de hala unutlmuş değil ve WotC bu konuda da herhangi bir lisanans talebinde bir geri çevirme yapmadığını da ekliyor.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 17:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Torment için Wizard of the Coast'tan açıklama geldi
İlginizi Çekebilir