Yeni Windows 10 güncellemesi sorunla geldi

Murathan Özlü 21.08.2021 - 13:01
Yeni Windows 10 güncellemesi ile birlikte bazı kullanıcılar, Windows 10'un önemli özelliklerinden Alt+Tab ile gezinme özelliğinde problem yaşıyorlar.

Yeni Windows 10 güncellemesi -genelde olduğu gibi-  bir problem "şimdilik" ile geldi. Kullanıcılar, Ağustos ayında yayınlanan iki güncellemeden birinin, Windows 10'un en kullanışlı özelliklerinden "Alt+Tab ile kolayca gezinme" fonksiyonunda sorunlara yol açtığını belirtiyorlar.

Hatanın ilk kez, Temmuz sonunda "Ağustos Güncellemesi Önizlemesi" olarak yayınlanan KB5004296 ile görüldüğü iddia ediliyor.

Yeni Windows 10 güncellemesi bazı kullanıcılarda Alt+Tab'ı bozdu


Windows'un -isteğe bağlı olarak indirilebilen- güncelleme önizlemeleri, erken sürüm olmaları nedeniyle ancak bir sonraki salı güncellemenin tam sürümü yayınlandığında çözülebilen sorunlar ile gelebiliyorlar. Ancak bu kez durumun farklı olduğu ifade ediliyor.

Kullanıcıların iddialarına göre, Ağustos ayında yayınlanan KB5005033 güncelleme, önizleme veya asıl güncelleme olması fark etmeksinizn Windows 10'un Alt+Tab ile gezinme işlevinde sorunlara yol açıyor.

Yeni Windows 10 güncellemesi

Bir kullanıcı, güncellemenin kendisinde yol açtığı problemi şöyle anlatıyor;

"Eğer bir oyun sırasında Alt+Tab'a basıp - burada bahse konu olan oyun Witcher 3- ardından oyuna dönmeye kalkarsam, ekran titreşiyor ardından sistem beni oyundan (sanki kendisi yapmış gibi) Alt+Tab yaparak oyundan atıyor"

PC Gamer, konuya dair makalesinde Windows 10'un yeni güncellemesi ile ortaya çıkan problemin nasıl çözülebileceğini anlatıyor.  Söz konusu makalede problemin kaynağının Windows 10'un "Haberler ve İlgi alanları" paneliyle ilişkili olduğu ve bu paneli devre dışı bırakmanın problemi ortadan kaldırdığı ifade ediliyor.

Haberler ve İlgi alanları panelini devre dışı bırakmak için Görev Menüsüne sağ tıklayıp,  Haberler ve İlgi alanları yazısın üzerine farenizi getirip "Kapat" seçeneğini seçmeniz yeterli.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 17:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2021 15:31
Bende de aynı problem Red Dead Redemption 2 oynarken oldu. Alt+Tab yaparak Web Browser'da biraz dolaşıp tekrar oyuna girmeye çalıştığımda yada oyun esnasında direkt Alt+Tab yaptığımda ya oyun hata verip kapandı yada masaüstü kullanılamaz hale gelip işlevsizleşti. İlginç bir sorun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Windows 10 güncellemesi sorunla geldi
İlginizi Çekebilir