Yeni Windows 11 güncellemesi AMD performans sorununu çözüyor

Murathan Özlü 13.11.2021 - 18:43
Yeni Windows 11 güncellemesi AMD işlemcilerinin aşırı yükle çalışıp performans sorununa yol açmalarına sebep olan hata giderildi.

Tartışmalı bir şekilde yayınlanan Windows 11 AMD işlemcilerine sıkıntı yaratmıştı. Yeni Windows 11 güncellemesi ile birlikte AMD işlemcilerinin belirli programları çalıştırırken kendilerine aşırı yük bindirmelerine sebep olan hata giderilerek AMD kullanıcılarının canını sıkan büyük bir problem giderilmiş oldu. Microsoft "AMD işlemcileri ile ilgili L3 depolama sorunu bazı sistemlerde probleme yol açıyordu, bu sorun giderildi." ifadelerini kullandı.

Yeni Windows 11 güncellemesi AMD işlemcilerinin potansiyelini açıyor

Microsoft Windows resmi sitesinde yayınladığı duyuruda L3 depolama sistemi sorununun çözüldüğünü ifade ediyor. AMD geçtiğimiz ay konuya dair bazı düzeltmeleri kendisi yayınlamıştı ancak bu Windows güncellemesi ile dışarıdan bir şey indirmenize gerek olmayacak. Böylece AMD işlemcilerinden yeterli performansı alamayan oyuncular donanımlarının gerçek potansiyelini kullanabilecek.

Yeni Windows 11 güncellemesi

Ayrıca bahsi geçen KB5007215 güncellemesi ile Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yapan kullanıcıların görev çubuğu ve başlat menüsü ile ilgili yaşadığı sorunlar da giderildi. Microsoft, sorunlu bir çıkış gerçekleştiren Windows 11'i düzeltmek konusunda elini çabuk tutarak arka arkaya güncellemeler yayınlıyor ancak sistemin ne zaman gerçekten güvenilir hale geleceği meçhul.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 08:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Windows 11 güncellemesi AMD performans sorununu çözüyor
İlginizi Çekebilir