Yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding uçma tecrübesini çok değiştiriyor

Murathan Özlü 15.07.2022 - 17:57
Dragonflight Alpha süreci dün resmi olarak oyunculara açıldı ve içerik üreticileri yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding sistemini oyunculara tanıttılar

Yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding görücüye çıktı. World of Warcraft. Dragonflight geçtiğimiz Şubat ayında duyurulmuş ve oyunda köklü değişiklikler vaat etmişti. Tanıtılan yeni sistemlerden biri de, Dragon Isles'a özel "Dragon Riding" uçuş sistemiydi.

Dragon Riding, özetle oyunun yeni bölgesine geçmenizin ardından binek koleksiyonunuza katacağınız özel ejderhalar ile, oyundaki normal uçuş hızından kat be kat hızlı ve keyifli bir uçma deneyimi sunmayı amaçlayan, zamanla gelişen bir sistem.

Yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding Guild Wars 2 esintileri taşıyor

Guild Wars 2'de de bulunan uçma sistemini WoW'a adapte eden ve oldukça geliştiren bu sistem, oyuncular tarafından da oldukça beğenildi.

Yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding
Oyunun "Kapalı Alpha" sürümüne önceden davet edilen sınırlı sayıdaki içerik üreticileri (Taliesin and Evitel, Bellular Gaming, Nixxiom gibi) oyunun dün resmen Alpha sürümüne geçmesiyle, bu yeni sistemi detaylıca tanıtan videolar paylaştılar.

Dragon Riding uçma sistemini, oyundaki normal uçma sisteminden tamamen farklı kılan yanları mevcut. Bunlardan ilki, ejderhanız ile uçarken süzülmek yerine "momentum" kazanmaya dayalı bir mini oyun sistemi olması.Yani ejderhanıza atlayıp dümdüz uçamayacak, sahip olduğunuz özel puanları (Vigor Points) harcayarak adanın bir köşesinden diğerine çok hızlı bir şekilde seyahat edebileceksiniz.

Diğeri ise hız farkı. Dragon Riding'i test eden oyuncuların paylaştığı videolar, bu sistemin oyundaki normal uçma hızından 2, hatta 3 kat hızlı olduğunu ortaya koymuş. Dragon Isles duyurulduğunda World of Warcraft geliştiricileri, bu yeni adanın "çok büyük" olduğunu vurgulamışlardı. Dragon Riding'i açıklayan videolarda da, şu an oyunun açık olan tek bölgesinin bile (Azure Span) gerçekten büyük olduğu görülebiliyor.

Oyuna yeni eklenen ırk Dracthyrler de bu özel uçuş sisteminin "mini versiyonuna" sahipler. Eh, neticede ejderha olan bir ırkın bu özelliğe sahip olmaması düşünülemezdi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni World of Warcraft özelliği Dragon Riding uçma tecrübesini çok değiştiriyor
İlginizi Çekebilir