Yeni Xbox kontrolcüsü tanıtıldı

Murat Oktay 5.04.2023 - 14:09
Artık kullanılmayan eski denetleyicilerin parçaları geri dönüştürülerek üretilen Yeni Xbox kontrolcüsü, Remix Special Edition ortaya çıktı.

Microsoft, yeni Xbox kontrolcüsü, Series X/S cihazları için üretilen Remix Special Edition'ı tanıttı. Kablosuz oyun kumandası yeşil renk tonlarına sahip bir ürün.

Yeni Xbox kontrolcüsü Remix Special Edition tanıtıldı

85 USD (haber yayına girdiği günde yaklaşık 1.650 TL'ye denk geliyor) fiyatı ile ön siparişe açılan ürünün açıklanan özellikleri aşağıdaki şekildedir.

  • Tetikleyiciler
  • Bumper
  • Arka kasa üzerinde dokulu tutma yeri
  • Hibrit D-pad
  • Düğme eşleme
  • Bluetooth teknolojisi

18 Nisan 2023 tarihinde satışa çıkacak olan ürün için henüz Türkçe bir sayfa açılmamış durumda. En azından biz aramalarımızda bulamadık. Bu sebeple ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bilgimiz bulunmuyor. Ancak diğer Microsoft ürünleri gibi bunun da çıkış tarihinde satışta olacağını düşünüyoruz.

yeni Xbox kontrolcüsü Remix Special Edition

Üçte biri geri dönüştürülerek üretilen kontrolcü ile Xbox Şarj Edilebilir Pil + USB-C Kablosu da birlikte geliyor ve bekleme modunda iken bile şarj etmeye olanak tanıyor.

Geri dönüşüm için de şu açıklama yapılmış. Daha önceden kullanılan kontrocülerden elde edilen parçaların, taşlama yöntemi ile yenilenmiş hali ile üretilmiş. Yeni Xbox kontrolcüsü harika görünse de aklımıza bu taşlama esnasında kullanılan parçalarda oluşan incelmelerin ürünün kullanım sürecinde ne kadar olumsuzluk yaratıp yaratmayacağı takılıyor.

Önceki nesilller için üretilen kontrolcülerin oldukça kalın bir plastik aksamı olduğunu düşündüğümüzde, Remix Special Edition'ın kullanım sürecinde bir sorun çıkartmayacğaını da düşünüyoruz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2023 18:55
pro konsolları seneye görücez
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2023 16:00
Bu nesil öyle bir durum asla olmayacak. Konuyla ilgili DF'nin çok güzel bir tespit videosu da var, nedenlerini çok güzel anlatıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Xbox kontrolcüsü tanıtıldı
İlginizi Çekebilir