Yeni Xbox perdesi aralanıyor

Burçin Aygün 3.12.2010 - 14:44
Xbox için yeni detaylar geldi
Microsoft'un yeni nesil XBox'larında AMD Fusion II işlemcisi bulunuyor. Gelen haberlerde Microsoft'un XBox için planladığı donanım gelişiminin tamamlanmak üzere olduğu belirtilyor.

Görünüşe bakılırsa yeni nesil XBox'lar AMD'nin 28 nm yüksek kapasite işlmeci tabanından oluşacak. Intel ve nVidia'nın ilk çıkan XBox'lar konusunda Microsoft'u kızdırmasından sonra hatırlayacağınız gibi ardından çıkan XBox 360'ta da IBM Xenon işlemci kullanılmıştı.

Yeni Xbox perdesi aralanıyor
Microsoft'un AMD'ye neden kaydığı bilinmezken, bir yandan da hepimiz Microsft'un mevcut XBox 360'ı üretirken  uyum konusunda yaşadığı sıkıntıları da hatırlıyoruz. Microsoft o zamanda oyunları yeni platforma uyumlu kılabilmek için büyük miktarlarda yatırım yapmıştı. Belli ki bu sefer bu tarz bir masraftan kaçmaya çalışıyorlar.

Microsoft ilk XBox'ını 2001 yılında Sony ve Nintendo'ya rakip olarak çıkarttı. Bir çok kişi Microsoft'un bu konuda çok geç kaldığını ve piyasadaki iki rakibi ile rekabete giremeyeceğini düşünürken, şimdi Microsoft online oyunculuk alanında lider konumda.

Kaynak: techno-labs.com
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Xbox perdesi aralanıyor
İlginizi Çekebilir